Actualitatea ambasadei

Participarea Romaniei la Forumul internaţional de recrutare “Carrières Internationales”, organizat de catre Pole-Emploi Rhône-Alpes

În data de 15 martie 2016, între orele 10 -18, se va desfăşura la Lyon ( l’Espace Tête d’Or - Lyon – Villeurbanne), forumul internaţional de recrutare “Carrières Internationales”, aflat la a patra ediţie. Biroul Ataşatului pentru Probleme de Muncă şi Sociale din cadrul Ambasadei României la Paris şi Consulatul General al României la Lyon vor reprezenta standul României.

În vederea participării la acest forum, este necesar ca persoanele interesate să se inscrie gratuit pe site-ul pole-emploi.fr https://www.placeminute.com/salon_forum/forum_de_recrutement_et_d_informations_carrieres_internationales_2016,1,12528.html

obţinând astfel, gratuit, bilete de acces la diferite conferinţe, ateliere, acces la stand sau chat.

Elemente suplimentare se pot obţine accesând link-ul: http://www.pole-emploi.fr/region/rhone-alpes/actualites/carrieres-internationales-tout-savoir-avant-le-d-@/region/rhone-alpes/index.jspz?id=271774

Pole-Emploi Rhône-Alpes intenţionează să creeze astfel un spaţiu pentru reunirea recrutorilor internaţionali şi organismelor responsabile pentru orientarea demersurilor administrative ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Rolul reţelei EURES este de a facilita dialogul între actorii principali, precum şi accesul la toate informaţiile necesare pentru identificarea unui loc de muncă în exterior. Concret, va fi oferit sprijinul logistic necesar în vederea identificării ulterioare a unui loc de muncă, a unui stagiu sau a unei misiuni de voluntariat. Evenimentul îşi propune să încurajeze candidaţii care au un proiect de mobilitate în identificarea unui loc de muncă în toate sectoarele de activitate, şi, în special în domeniul informatic, industria de înaltă tehnologie, hoteluri, turism, restaurante, comerţ, etc. Rolul forumului este de a promova deopotrivă mobilitatea profesională şi geografică.  Sunt aşteptate 40 de întreprinderi (întreprinderi specializate în import-export, întreprinderi internaţionale, întreprinderi franceze care au filiale în străinătate, întreprinderi cu capital străin, etc.), fiind înfiinţate în jur de 50 de standuri. Organizatorii estimează că se vor prezenta peste 1500 vizitatori. Se vor desfăşura 20 de conferinţe şi ateliere tematice.

Statele prezente (prin reţeaua EURES sau reprezentanţele diplomatice consulare/ambasade) sunt: România, Canada, SUA, Elveţia, Australia, Noua-Zeelanda, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Germania, Austria, Suedia, Norvegia.

Pe tot parcursul ediţiei în curs, reprezentanții Consulatului General al României la Lyon vor acorda consiliere consulară de specialitate și informaţii despre România persoanelor prezente la standul nostru. Pentru o mai mare vizibilitate a oportunităţilor naţionale, în marja evenimentului, ataşatul pentru probleme de muncă şi sociale va susține şi la această ediţie panelul intitulat “Vivre et travailler en Roumanie” (la ediţia anterioară, atelierul s-a  bucurat de aprecierea participanţilor). De asemenea, vor fi prezentate condiţiile de muncă şi de viaţă din România, participanţii urmând să exploreze oportunităţile  profesionale din ţara noastră.

De asemenea, vor fi descrise interferenţele din cadrul reţelei EURES şi modalităţile de cooperare în cadrul platformei europene pentru ocupare. Cu acest prilej, vor fi prezentate activităţile ANOFM şi EURES România în domeniul mobilităţii forţei de muncă la nivel european. Doamna Camelia Mihalcea, director EURES România contribuie şi la această ediţie prin punerea la dispoziţia participanţilor a locurilor de muncă disponibile la nivel naţional.

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…