Actualitatea ambasadei

Vizita oficială în Franţa a ministrului român al apărării naţionale

În debutul vizitei oficiale efectuate în Franţa, miercuri, 23 martie, ministrul român al apărării naționale, Mihnea Motoc, a avut o întâlnire bilaterală cu omologul francez, Jean-Yves le Drian.
În cursul discuţiilor, ambele părţi au subliniat necesitatea consolidării cooperării bilaterale în domeniul apărării, prin dezvoltarea şi permanentizarea dialogului strategic, intensificarea activităţilor în domeniileinstruirii, exerciţiilor comune şi al participării la misiuni sub egida NATO şi UE. 
 

În contextul abordării evoluţiilor recente din mediul regional şi internaţional de securitate, cei doi miniştri au subliniat necesitatea consolidării 

sistemelor de apărare şi securitate, a intensificării proceselor de adaptare strategică a NATO şi a UE, precum şi a colaborării între cele două organizaţii pentru a răspunde eficient la noile tipuri de ameninţări la adresa securităţii europene.

Cei doi demnitari au abordat aspecte privind cooperarea în cadrul aliat, cu accent pe pregătirea Summit-ului NATO de la Varşovia. În context, ministrul român a evidenţiat modalităţile avute în vedere pentru consolidarea prezenţei aliate pe flancul estic şi în regiunea Mării Negre, ca elemente concrete de adaptare a posturii strategice a NATO la ameninţările care se manifestă în această zonă. 

Întâlnirea a reprezentat o bună oportunitate pentru discutarea şi concertarea poziţiilor pe principalele dosare ale agendei de securitate şi apărare europeană – viitoarea Strategie Globală a UE, răspunsul Uniunii la ameninţările teroriste actuale, iniţiative şi direcţii de dezvoltare a capabilităţilor militare, cu accent pe Planul de acţiune al UE în domeniul apărării.
Sursa: MApn

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …