Actualitatea ambasadei

Nou Consul Onorific al României la Nantes

În cadrul unei ceremonii organizate la Primăria din Nantes, la 6 iulie a.c., ambasadorul Luca Niculescu i-a înmânat d-nei Diana Dauphin-Lazăr patenta consulară și exequatur-ul care atestă calitatea de Consul Onorific al României în circumscripția formată din departamentele Loire-Atlantique, Maine-et-Loire și Vendée, cu sediul la Nantes. Au participat oficialități locale, membri ai corpului consular, oameni de afaceri, reprezentanți ai comunității de români. În deschidere, viceprimarul Rachel Bocher a evidențiat perspectivele de cooperare între Nantes și Cluj-Napoca, orașe înfrățite din 1990, în domenii diverse precum schimburile economice, inovația, educația și cultura. Ambasadorul Luca Niculescu a exprimat convingerea că noul Consul Onorific al României va contribui activ la consolidarea legăturilor franco-române, la promovarea imaginii României și la susținerea comunității de români din regiune.

Ambasadorul a mai avut întrevederi la Nantes cu primarul Johanna Rolland, cu prefectul Henri Michel Comet, cu oameni de afaceri afiliați Camerei de Comerț și Industrie și la sediul unei firme franceze cu filială în România.
În cadrul întâlnirii cu români din regiune, ambasadorul Niculescu și reprezentanții Ambasadei au discutat teme de interes pentru comunitate și i-au informat asupra posibilității de înscriere în Registrul electoral pentru alegerile parlamentare din acest an, cu una din cele două opțiuni de vot (vot prin corespondență sau vot la secție specială).

Foto cronică

 

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …