Actualitatea ambasadei

Reuniune informală la sediul Ambasadei României la Paris cu principalii colaboratori instituţionali din domeniul muncii şi afacerilor sociale

În prezenţa domnului Ambasador Luca Niculescu şi a doamnei Roxana ILIESCU, ataşat pentru probleme de muncă şi sociale, la 26 ianuarie a.c., a avut loc la Ambasadă, o reuniune informală, în format restrâns, cu ocazia prezentării urărilor tradiţionale în luna ianuarie principalilor colaboratori instituţionali din domeniul muncii şi afacerilor sociale.

La eveniment a participat conducerea Delegaţiei Afacerilor Europene şi Internaţionale/ DAEI, directori şi reprezentanţi ai Direcţiei Generale de Muncă/DGT, Casei Naţionale de Asigurări de Pensii/CNAV, Casei Naţionale de Alocaţii Familiale/CAF, conducerea programului LEED/OCDE şi reprezentanţi ai unor sindicate şi patronate.

În mesajul adresat, domnul Ambasador a evocat nivelul excelent al relaţiilor dintre România şi Franţa, fiind menţionată vizita domnului Preşedinte François Hollande în România, reuniunile bilaterale de la Bruxelles şi alte acţiuni comune la nivel bilateral şi european.

A fost evocată atenţia acordată de ambele SM UE provocărilor europene comune precum acţiunile pentru combaterea şomajului în rândul tinerilor, promovarea egalităţii de gen şi stimularea participării femeilor la piaţa forţei de muncă. De asemenea, a fost prezentat interlocutorilor francezi obiectivul principal din Programul de Guvernare în materie de ocupare a forței de muncă, stabilit în contextul Strategiei Europa 2020, de se a atinge ținta de 70% în privința ratei de ocupare pentru grupa de vârstă 20-64 ani. A fost prezentat dezideratul de a fi promovate o serie de politici publice coerente și realiste, care să determine o piață a muncii performantă, dinamică și flexibilă, ceea ce va asigura accesul majorității cetățenilor la locuri de muncă de calitate, în funcție de competențele și abilitățile lor, la venituri decente.

Interlocutorii francezi au apreciat consistenţa şi calitatea schimburilor pe care le au pe teme din domeniul muncii şi afacerilor sociale

 

Întrevederea la Bruxelles a Președintelui României, Klaus Iohannis cu omologul francez, Emmanuel Macron

23.06.2017

"O primă întâlnire foarte bună cu Președintele Franței, Emmanuel Macron​, în care am…

Vizita de lucru a premierului Sorin Grindeanu la Paris

08.06.2017

Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Paris, o întâlnire bilaterală cu omologul său…

Aderarea României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)

07.06.2017

Astăzi s-a finalizat procedura de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA)…