Actualitatea ambasadei

Ambasadori europeni invitaţi de Senatul francez la o conferinţă privind viitorul Uniunii Europene

La doar câteva zile distanţă de aniversarea a 60 de ani de la Tratatul de la Roma,14 ambasadori europeni acreditaţi la Paris au participat la 15 martie 2017 la o conferinţă organizată de comisiile de afaceri europene şi politică externă, apărare şi forţe armate din cadrul Senatului francez. Preşedinţii celor două comisii, Jean Bizet şi Jean-Pierre Raffarin, au prezentat cu această ocazie două rapoarte de informare care trasează pistele pentru refondarea Uniunii Europene după retragerea Regatului Unit: „Brexit: pentru o separare ordonată” şi „Relansarea Europei: regăsirea spiritului Romei”. Pornind de la cele două documente, participanţii au discutat despre perspectivele statelor membre asupra viitorului proiectului european. 
Ambasadorul Luca Niculescu a pledat pentru o relansare ambiţioasă a Uniunii în format 27, axată pe unitate şi care să evite fragmentarea. Într-o perioadă în care Uniunea se confruntă cu crize grave interne şi externe, răspunsul adecvat sunt iniţiativele comune, inclusive, care contribuie la creşterea coeziunii şi la apropierea Europei de proprii săi cetăţeni.

Foto cronică

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…