Actualitatea ambasadei

Participarea delegației României la conferinţa “The only way is up? Social mobility and equal opportunities?” - 4 mai 2017, OCDE

La data de 4 mai a.c. s-a desfăşurat la Paris, conferinţa “The only way is up? Social mobility and equal opportunities?”, organizată de Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică/OCDE, în cooperare cu Eurofound.

La lucrările conferinţei a participat şi o delegaţie a Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social, condusă de domnul Marius Nicolae SEPI, secretar de stat. Pe parcursul conferinței, participanții au subliniat importanţa identificării unor soluţii sustenabile pentru promovarea mobilităţii sociale şi a egalităţii de şanse pe piaţa forţei de muncă, în contextul provocărilor socio-economice actuale. Provocările principale cu care se confruntă marea majoritate a statelor lumii sunt: şomajul, apariţia noilor forme de ocupare, adaptarea programelor de formare profesională la noile tehnologii şi dobândirea de competenţe pe tot parsursul vieţii.

În marja conferinței, domnul Marius Nicolae SEPI, secretar de stat, a avut o întrevedere bilaterală cu domnul Sylvain GIGUERE, șeful Diviziei  Dezvoltare Economică și Ocupare la nivel local/LEED din cadrul OCDE. Cu acest prilej au fost reiterate obiectivul și pregătirea României pentru a deveni membru al OCDE. Reprezentantul OCDE a mulţumit delegaţiei şi Ambasadei României la Paris pentru deschiderea şi preocuparea constantă pentru cooperarea cu OCDE, şi pentru susţinerea unui dialog continuu în pregătirea diverselor reuniuni de lucru

De asemenea, la 3 mai a.c., delegația Ministerului Consultării Publice şi Dialogului Social a fost primită de E.S. domnul Luca NICULESCU, ambasadorul României în Republica Franceză, întrevedere în care au fost evocate aspecte ale relației bilaterale româno-franceze, cât și ale cooperării cu OCDE în domeniul dialogului social.  

Foto cronică

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…