Actualitatea ambasadei

Domnul Sorin Cîmpeanu, fost premier interimar al României, a fost ales președinte al Agenției Universitare Francofone

Felicitari domnului Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației si Cercetarii Stiintifice, fost premier interimar al Romaniei, actualmente rector al Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București si Presedinte al Consiliului National al Rectorilor, pentru alegerea sa in functia de Presedinte al Agentiei Universitare Francofone.

Evenimentul a avut loc in marja Adunarii Generale a AUF care s-a derulat in perioda 10-12 mai 2017, la Marrakech (Maroc) si la care au participat reprezentanți a celor mai prestigioase universitati francofone, institute de cercetare si retele academice din 111 țări.

Cu acest prilej a fost aleasa componenta noului Consiliu de Administratie al AUF. Romania a otinut doua locuri in forul decisiv al organizatiei, respectiv  un loc din partea mediului universitar care va fi detinut de domnul senator Mihnea Costoiu, rector al Universității Politehnice din București, fost ministru delegat pentru Învăţământ Superior, Cercetare Ştiinţifică şi Dezvoltare Tehnologică si un loc din partea mediului guvernamental pe care il va ocupa doamna Aurelia Grosu, consilier diplomatic in cadrul Ambasadei Romaniei la Paris.

Adunarea generală a Agenției Universitare a Francofoniei are loc o dată la patru ani și reunește toate universitățile membre AUF, avand drept obiectiv  definirea strategiei si liniilor de actiune ale organizației.

Agenția Universitară a Francofoniei este cea mai mare organizatie academica, avand in componenta 845 de institutii de invatamant superior si cercetare.

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…