Actualitatea ambasadei

Participarea delegației României la cea de-a 70-a sesiune a Programului pentru Dezvoltare Economică Locală şi Ocupare, 18-19 mai 2017, OCDE

La inițiativa Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), în perioada 18-19 mai 2017 a avut loc la Paris cea de-a 70-a sesiune a Programului pentru Dezvoltare Economică Locală şi Ocupare/ LEED. Romania a fost reprezentată de o delegaţie a Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale, condusă de domnul secretar de stat Adrian Marius DOBRE.

În marja lucrărilor Conferinţei LEED, domnul Adrian Marius DOBRE a avut o intervenţie axată pe recentele dezvoltări din ţara noastră în domeniul economiei sociale şi solidare. La acelaşi panel au susţinut intervenţii secretarul de stat responsabil pentru portofoliul ministerului muncii şi securităţii sociale din Costa-Rica, domnul Luis Emilio CUENCA şi ministrul muncii, ocupării şi economiei sociale şi solidare din Luxembourg, domnul Nicolas SCHMIT.

În alocuţiunea rostită, demnitarul român a subliniat prioritatea Guvernului României de a crea locuri de muncă decente şi de calitate, în care cetaţenii să se simtă respectaţi şi preţuiţi. Cea mai directă şi eficientă formă de incluziune socială, dar şi de dezvoltare personală este crearea de locuri de muncă. În acest sens, economia socială şi solidară reprezintă un dispozitiv important în dezvoltarea economică şi socială a întregii societăţi. Totodată, în cadrul intervenţiei sale, reprezentantul delegaţiei României a comunicat şi aspectele pozitive legate de creşterea economică rapidă şi sustenabilă a ţării noastre, în primul trimestru al acestui an, înregistrându-se o creştere de 5.7 procente PIB faţă de anul trecut. Economia României urmează firesc un trend de dezvoltare accelerat al economiei şi societăţii româneşti în ultimii ani, ceea ce face din România un lider al creşterii economice şi sociale din Europa Centrala şi de Est.

În marja conferinței, domnul Adrian Marius DOBRE, secretar de stat, a avut o întrevedere bilaterală cu domnul Sylvain GIGUERE, șeful Diviziei Dezvoltare Economică și Ocupare la nivel local/LEED din cadrul OCDE. Cu acest prilej au fost reiterate obiectivul și pregătirea României pentru a deveni membru al OCDE. Reprezentantul OCDE a mulţumit delegaţiei şi Ambasadei României la Paris pentru deschiderea şi preocuparea constantă pentru consolidarea relaţiei României cu OCDE, obiectiv major al Guvernului român şi pentru susţinerea unui dialog continuu în pregătirea diverselor reuniuni de lucru.

De asemenea, delegația Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a fost primită de domnul Oleg UNGUREANU, prim-colaborator. În cadrul întrevederii au fost evocate aspecte de interes ale cooperării cu OCDE în domeniul muncii şi justiţiei sociale. Ataşatul pentru probleme de muncă şi sociale, Roxana ILIESCU, a participat la lucrările prevăzute pe agenda de lucru.  

Fotocronică

Ziua Naţională sărbătorită la Ambasada României

01.12.2010

Cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, Ambasada României la Paris a găzduit două recepţii …

Moş Crăciun la ambasadă

12.12.2010

Moş Craciun a vizitat Ambasada României la Paris în 12 decembrie, pentru a răsplăti talentul…

Programul de burse „Eugen Ionescu"

10.11.2010

La 10 noiembrie 2010 a fost lansat apelul la candidaturi pentru programul de burse doctorale şi…

Concert de colinde

10.12.2010

În seara zilei de 10 decembrie a.c., Ambasada României la Paris şi Reprezentanţa permanentă pe …