Actualitatea ambasadei

Aderarea României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)

Astăzi s-a finalizat procedura de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), printr-o ceremonie de schimb de scrisori, în prezența primului-ministru Sorin Grindeanu și a secretarului general al OCDE, José Ángel Gurría.

Aderarea României la această agenție este rezultatul mai multor ani de cooperare, prin participarea experților români la schimbul de expertiză și bune practici din cadrul comitetelor NEA, pe tema utilizării sustenabile și responsabile a energiei nucleare.

Tot astăzi s-a încheiat procedura de aderare a Argentinei la NEA. România și Argentina se alătură astfel celor 31 de state membre NEA, țări cu cele mai avansate programe nucleare din lume. 
Prin aderare, se recunoaște că România dispune de infrastructură și o industrie națională dezvoltată în domeniul energiei nucleare și utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind deplin angajată în adoptarea celor mai bune practici în domeniu. Este, de asemenea, un pas important în consolidarea relației cu OCDE, organizație la care România aspiră să adere în viitorul val.

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…