Actualitatea ambasadei

Aderarea României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)

Astăzi s-a finalizat procedura de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), printr-o ceremonie de schimb de scrisori, în prezența primului-ministru Sorin Grindeanu și a secretarului general al OCDE, José Ángel Gurría.

Aderarea României la această agenție este rezultatul mai multor ani de cooperare, prin participarea experților români la schimbul de expertiză și bune practici din cadrul comitetelor NEA, pe tema utilizării sustenabile și responsabile a energiei nucleare.

Tot astăzi s-a încheiat procedura de aderare a Argentinei la NEA. România și Argentina se alătură astfel celor 31 de state membre NEA, țări cu cele mai avansate programe nucleare din lume. 
Prin aderare, se recunoaște că România dispune de infrastructură și o industrie națională dezvoltată în domeniul energiei nucleare și utilizează o tehnologie nucleară sigură, fiind deplin angajată în adoptarea celor mai bune practici în domeniu. Este, de asemenea, un pas important în consolidarea relației cu OCDE, organizație la care România aspiră să adere în viitorul val.

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…