Actualitatea ambasadei

Vizita în România a Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, 24 august 2017

Programul vizitei la București a Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, include convorbiri tête-à-tête cu președintele Klaus Iohannis și discuții în plenul delegațiilor, ceremonia de semnare a unor documente de cooperare româno-franceză, conferință de presă comună susținută de către cei doi șefi de stat, dejun de lucru cu Prim-ministrul Mihai Tudose, recepție oferită la Palatul Cotroceni, în prezența invitaților francezi și români, din lumea economică și culturală.

Președintele francez, alături de soția sa, Brigitte Macron, va vizita Muzeul Satului, în compania Președintelui Iohannis și a soției sale, Carmen Iohannis.

***************************************************************

Vizita la București a Președintelui Republicii Franceze, Emmanuel Macron, constituie o premieră în istoria relațiilor dintre România și Franța. Este prima vizită bilaterală pe care Președintele Macron o efectuează de la preluarea mandatului; este totodată prima sa vizită bilaterală în regiune și a doua vizită în România la nivel de șef de stat francez, în mai puțin de un an, după vizita Președintelui François Hollande între 12-13 septembrie 2016.

Credit foto: news.ro

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…