Actualitatea ambasadei

Participarea Atașatului Apărării la activitățile de comemorare a Primei Bătălii de pe Marna

La 3 septembrie 2017 s-au desfășurat la Monumentul Național al Primei Bătălii de pe Marna din Mondement, la Necropola Națională din Soizy-aux-Bois și la Cimitirul Militar German din Connantre activitățile de comemorare a 103 ani de la Prima Bătălie de pe Marna.
În numele Ambasadei și al Armatei României, Atașatul Apărării a depus o coroană de flori la Careul Militar din cimitirul comunal Mondement, unde sunt fixate plăcile memoriale care amintesc de această bătălie.
La ceremonii au participat oficialități franceze, membri ai Brigăzii Franco-Germane, ai Forțelor Armate, ai Jandarmeriei Naționale și ai Poliției franceze, membrii Asociației „Mondement 1914, Soldații de pe Marna – Joffre – Foch”, ai Asociației Royal Fusiliers din Londra, ai Școlii Germane din Paris, ai Asociației de Cercetări Militare Saxone din Dresda, ai Birourilor Atașaților Apărării din Marea Britanie, Germania, Republica Cehă și Serbia, precum și un public numeros.

Fotocronică

 

 

 

 

 

 

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…