Actualitatea ambasadei

Prezentarea la Ambasada României la Paris a candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA)

La 21 septembrie 2017, Ambasada României la Paris a organizat un eveniment de promovare a candidaturii României pentru relocarea, la București, a Agenției Europene pentru Medicamente (EMA). Au răspuns invitației Ambasadori și alți colegi diplomați din țările UE, reprezentanți ai Academiei Naționale franceze de Medicină, ai mediului asociativ și academic, membri ai comunității românești din lumea medicală, jurnaliști.

În alocuțiunea sa, ambasadorul Luca Niculescu a evidențiat argumentele care susțin candidatura Bucureștiului, de la condițiile foarte bune puse la dispoziția personalului Agenției, costul avantajos al vieții în a 6-a cea mai mare capitală europeană, infrastructura de acces la Internet, experiența românească în domeniul medical și în cel farmaceutic, proiectele majore de cercetare, precum ELI-NP de la Măgurele, până la oportunitățile de petrecere a timpului liber.

A subliniat, totodată, principiul repartizării geografice juste a instituțiilor europene adoptat de Consiliul European și sprijinul de care se bucură candidatura Bucureștiului în rândul forțelor politice din România, precum și mesajul de simbol pe care această candidatură îl transmite în sensul angajamentului țării noastre față de dezvoltarea proiectului european.

Despre București a vorbit și jurnalista independentă franceză Marianne Rigaux, care a ținut să prezinte experiența descoperirii Capitalei în urmă cu mai bine de 10 ani, un loc în care revine cu plăcere de câteva ori pe an.

Invitații au admirat, de asemenea, un set de fotografii puse la dispoziție de către Direcția Cultură, Sport, Turism din cadrul Primăriei Municipiului București.

Evenimentul face parte din seria acțiunilor derulate de către misiunile diplomatice ale României în țările UE în scopul promovării candidaturii României pentru relocarea Agenției Europene pentru Medicamente la București.

Fotocronică

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…