Actualitatea ambasadei

Sărbătorirea Zilei Armatei României la Ambasada României la Paris

La 25 octombrie 2017, la Ambasada României din Paris a avut loc o recepție cu ocazia Zilei Armatei României. Au răspuns invitației reprezentanți ai autorităților civile și militare din Franța, membri ai corpului diplomatic, ai organizațiilor internationale și birourilor atașaților apărării cu acreditare în Franța, reprezentanți ai industriei de apărare franceze și ai comunității românești.

În alocuțiunea sa, ambasadorul Luca Niculescu a subliniat angajamentele internaționale ale României, inclusiv în domeniul apărării, participarea importantă și responsabilă a României la operații externe alături de statele partenere, creșterea alocațiilor bugetare pentru apărare, implicarea României în programele inițiate la nivel european sub egida PESCO (Cooperarea Permanentă Structurată), nivelul foarte bun al relațiilor bilaterale cu Franța, precum și activitățile prevăzute în perspectiva Sezonului România-Franța 2019.

Atașatul apărării, colonelul Constantin Paraschivu, a vorbit despre semnificația zilei de 25 octombrie, despre sacrificiile care au înnobilat ziua eliberării ultimei localități a teritoriului național, despre misiunile Armatei României și participarea sa în teatre de operații, ca parte a contribuției României la efortul de gestionare a riscurilor la adresa securității internaționale. Totodată, a evidențiat semnificația deosebită a manifestărilor care au precedat Ziua Armatei: ștafeta la care au participat militarii răniți în teatrele de operații, care au dus drapele naționale din mai multe localități ale țării la Carei, ultima localitate eliberată în cursul celui de-al Doilea Război Mondial.

În același timp, au fost adresate mulțumiri pentru bunele relații și cooperarea cu România autorităților franceze și reprezentanților armatelor străine prezenți la eveniment.

Fotocronică

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…