Actualitatea ambasadei

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru comunitatea românească, organizată împreună cu Delegația Permanentă a României pe lângă UNESCO.
În deschidere au fost intonate imnurile Franței și României de către Corala „Sfinții Arhangheli” a Catedralei Mitropolitane din Paris, dirijor Ionuț Furtună. 


Ambasadorul Luca Niculescu a salutat numărul mare de participanți și prezența alături de invitați a doamnelor Sandra Pralong, Consilier de Stat la Administrația Prezidențială, Departamentul pentru Relația cu Românii din afara Granițelor, Simona Bucura-Oprescu, președinta grupului de prietenie România-Franța din Camera Deputaților, Cristina Iurisniți, deputat, membră în Adunarea Parlamentară a Francofoniei și Aurelia Fedorca, primarul orașului Negrești-Oaș din județul Satu-Mare.


De asemenea, a evidențiat stadiul foarte bun al relațiilor dintre România și Franța, la care comunitatea românească își aduce contribuția prin inițiative foarte apreciate, precum și semnificația celebrării Zilei Naționale înaintea Anului Centenarului, a debutului Sezonului România-Franța 2019 și a Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru din 2019. 
Sandra Pralong a transmis mesajul de salut din partea Președintelui României, Klaus Iohannis și a prezentat o parte din măsurile puse în practică la nivelul Administrației Prezidențiale și al altor instituții ale statului în sprijinul românilor din străinătate. 
Aurelia Fedorca le-a invitat pe scenă pe conducătoarele delegației partenere din Negrești-Oaș, Floare Finta, „Tezaur Uman Viu” și Floare Hotca. Din delegația Țării Oașului au mai făcut parte Ana Mare și Maria Finta, creatoare populare, fotograful Remus Țiplea cu o expoziție dedicată mireselor – „Frumoasa satului”, producătorii Teodora și Silviu Zetea, solistele Maria Petca-Poptean și Maria Tripon, ceterașii Vasile Solomon și Doru Dejeu, Natalia Lazăr, directoarea Casei Orășenești de Cultură din Negrești-Oaș.


Mulțumim tuturor celor care ne-au sprijinit în organizarea acestei sărbători și în mod special, sponsorilor noștri: Société Générale, Carrefour, Avril, Airbus, Up România, Clinica Dental Med din București, Belfort Finance, Cabinetul de Avocatură Gruia-Dufaut, Engie, Vinarte, Danone, Tereos, Western Union, Alexandrion, Zetea. 
(credit foto: Dragoș Spițeru)

Fotocronică

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…