Actualitatea ambasadei

Vizita delegaţiei Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială/ANPIS

În perioada 19-21 martie 2018 a avut loc vizita la Paris a delegaţiei Agenţiei Naţionale pentru Plăţi şi Inspecţie Socială/ANPIS, condusă de doamna Lăcrămioara CORCHEŞ, director general. Programul a cuprins întrevederi cu omologul francez, domnul Vincent MAZARIUC, director general al Casei Naţionale de Alocaţii Familiale, cu Gilles KOUNOWSKI, director în cadrul Misiunii de Relaţii Europene, Internaţionale şi pentru Cooperare din cadrul CNAF şi Frédérique LEPRINCE, director adjunct în cadrul aceleaşi structuri. Cu acest prilej au avut loc schimburi structurate de bune practici şi împărtăşirea experienţei legislaţiilor naţionale privind modalităţile de plată a prestaţiilor familiale, îmbunătăţirea relaţiilor cu alocatarii/beneficiarii alocaţiilor familiale, accesul la drepturile specifice, etc. Programul a inclus, de asemenea, abordarea temelor legate de prestaţiile exportabile, alocaţiile complementare diferenţiate cu participarea domnului Romain PLANTADE, responsabil de misiune în cadrul diviziei pentru afaceri comunitare şi internaţionale din cadrul Ministerului Solidarităţii şi Sănătăţii. La invitaţia părţii franceze, delegaţia ANPIS a efectuat o vizită de teren la Casa de Alocaţii Familiale din departamentul Somme (oraşul Amiens). Deplasarea la CAF de la Somme a permis schimburi concrete, tehnice la faţa locului, pentru a cunoaşte modalitatea de funcţionare a unei case locale de alocaţii familiale/CAF, relaţionarea cu beneficiarii, monitorizarea dosarelor de alocaţii familiale, planificarea audienţelor fizice şi telefonice cu alocatarii/beneficiarii prestaţiilor familiale, etc.

Acţiunea a permis delegaţiei ANPIS să se familiarizeze cu sistemul francez de plăţi, să cunoască în ce măsură metodele şi procedurile de lucru franceze pot fi aplicate în România, modalitatea de funcţionare a sistemului informatic de plăţi, care sunt procedeele de prevenţie a erorii, fraudei şi corupţiei pe care CNAF şi structurile sale teritoriale le aplică, care sunt modalităţile de interacţiune cu beneficiarii, precum şi aprofundarea dialogului cu partea franceză privind plăţile alocaţiilor exportabile (în baza Regulamentului european de coordonare 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului privind coordonarea sistemelor de securitate socială).   

Foto cronică

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…