Actualitatea ambasadei

Parteneriatul oriental este un subiect de actualitate

Ambasadele la Paris ale României, Slovaciei și Suediei doresc să scoată în evidență atașamentul țărilor lor la Parteneriatul Estic, care este parte integrantă și de actualitate a Politicii Europene de Vecinătate.
Ultimul summit al Parteneriatului Estic, care a avut loc la 24 noiembrie 2017 la Bruxelles, a demonstrat pertinența Parteneriatului, interesul UE și al statelor membre, dar și al statelor partenere, pentru întărirea, aprofundarea și dezvoltarea continuă a relațiilor noastre în toate domeniile. 
În acest scop, ambasadorii celor trei țări menționate anterior au organizat la 26 martie 2018, în spațiile Ambasadei României la Paris, seminarul ”Parteneriatul Estic al UE după summit-ul de la Bruxelles. Integrarea europeană și euro-atlantică pentru când ?”, cu participarea unor înalți reprezentanți ai Franței, României, Slovaciei, Suediei și ai Comisiei Europene. 
Existența și progresul Parteneriatului Estic sunt în interesul vital al Uniunii Europene. Este un proiect concret, care vizează să furnizeze partenerilor estici asistența noastră și expertiza, în funcție de nivelul lor de ambiție, în toate domeniile vizate, în special statul de drept, buna guvernanță, drepturile omului și lupta împotriva corupției. 

Fotocronică
 

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…