Actualitatea ambasadei

Seminar de informare asupra regimului de pensii din sistemul european

În data de 2 octombrie 2018, Consulatul General al României la Lyon a organizat o sesiune de informare asupra regimurilor de pensii din cadrul Uniunii Europene.

Evenimentul a avut loc în sala de Consiliu a Primăriei Arr. 7 din Lyon, bucurându-se de participarea atașatului pentru muncă și afaceri sociale din cadrul Ambasadei României din Franța și a directoarei adjuncte pentru relații internaționale de la Casa Județeană de Pensii din Bihor.

Seminarul a fost inaugurat de Anca Opriș, consul general al României la Lyon, Angélique Josserand-Berger, director adjunct al CARSAT Rhône-Alpes și Roxana Iliescu, atașat pentru probleme de muncă și sociale în cadrul Ambasadei României în Franța.

Prezentarea sistemului public de pensii din România, susținută de Georgeta Polman, director adjunct al Casei Județe de Pensii din Bihor a fost urmată de intervenția asupra regimului de pensii francez, prezentat de Sophie Quessada, responsabil al departamentului de pensii internaționale, Valérie Michel, corespondent internațional și Mélissa Cuny, expert-consilier, reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii și Sănătate la locul de muncă/CARSAT Rhône-Alpes.

Reuniunea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Lucrările Seminarului privind pensiile în cadrul UE, organizat de Consulatul General de la Lyon în 2 octombrie 2018, au fost transmise în direct pe facebook-ul Consulatului nostru. Cei interesați pot accesa link ul: https://www.facebook.com/ConsulatulGeneralLyon/

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2019/2020

15.07.2019

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 12 iulie 2019, cu ocazia concursului organizat pentru…

Personalități franceze decorate la Ambasada României la Paris pentru reușita Sezonului România-Franța

12.07.2019

La 11 iulie 2019, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a înmânat unor…

Ambasadorul Luca Niculescu a fost reales președinte al Grupului ambasadorilor francofoni din Franța în cadrul Adunării Generale anuale

05.07.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a condus în calitate de președinte al…

Comemorarea Debarcării din Normandia, la Sainte-Mère-Eglise

10.06.2019

Comemorarea Debarcării din Normandia a fost marcată, la 9 iunie 2019, la Sainte-Mère-Eglise, în …