Actualitatea ambasadei

Seminar de informare asupra regimului de pensii din sistemul european

În data de 2 octombrie 2018, Consulatul General al României la Lyon a organizat o sesiune de informare asupra regimurilor de pensii din cadrul Uniunii Europene.

Evenimentul a avut loc în sala de Consiliu a Primăriei Arr. 7 din Lyon, bucurându-se de participarea atașatului pentru muncă și afaceri sociale din cadrul Ambasadei României din Franța și a directoarei adjuncte pentru relații internaționale de la Casa Județeană de Pensii din Bihor.

Seminarul a fost inaugurat de Anca Opriș, consul general al României la Lyon, Angélique Josserand-Berger, director adjunct al CARSAT Rhône-Alpes și Roxana Iliescu, atașat pentru probleme de muncă și sociale în cadrul Ambasadei României în Franța.

Prezentarea sistemului public de pensii din România, susținută de Georgeta Polman, director adjunct al Casei Județe de Pensii din Bihor a fost urmată de intervenția asupra regimului de pensii francez, prezentat de Sophie Quessada, responsabil al departamentului de pensii internaționale, Valérie Michel, corespondent internațional și Mélissa Cuny, expert-consilier, reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii și Sănătate la locul de muncă/CARSAT Rhône-Alpes.

Reuniunea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Lucrările Seminarului privind pensiile în cadrul UE, organizat de Consulatul General de la Lyon în 2 octombrie 2018, au fost transmise în direct pe facebook-ul Consulatului nostru. Cei interesați pot accesa link ul: https://www.facebook.com/ConsulatulGeneralLyon/

Alegerile europarlamentare, 26 mai 2019

26.02.2019

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European (PE). Lista secțiilor …

Ambasadorul Luca Niculescu a lansat, la Academia Franceză, Marele Premiu al ambasadorilor francofoni

21.03.2019

Sub președinția ambasadorului României, Luca Niculescu, Grupul Ambasadorilor Francofoni din…

Ministrul francez al Culturii și ambasadorul României în Franța au lansat jocul „ROMANICA”

19.03.2019

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester și ambasadorul României în Franța, Luca…

Reuniunea informală a miniștrilor europeni responsabili pentru domeniul dizabilității

15.03.2019

România, în calitate de președinție rotativă a Consiliului UE, împreună cu Franța, a…