Actualitatea ambasadei

Seminar de informare asupra regimului de pensii din sistemul european

În data de 2 octombrie 2018, Consulatul General al României la Lyon a organizat o sesiune de informare asupra regimurilor de pensii din cadrul Uniunii Europene.

Evenimentul a avut loc în sala de Consiliu a Primăriei Arr. 7 din Lyon, bucurându-se de participarea atașatului pentru muncă și afaceri sociale din cadrul Ambasadei României din Franța și a directoarei adjuncte pentru relații internaționale de la Casa Județeană de Pensii din Bihor.

Seminarul a fost inaugurat de Anca Opriș, consul general al României la Lyon, Angélique Josserand-Berger, director adjunct al CARSAT Rhône-Alpes și Roxana Iliescu, atașat pentru probleme de muncă și sociale în cadrul Ambasadei României în Franța.

Prezentarea sistemului public de pensii din România, susținută de Georgeta Polman, director adjunct al Casei Județe de Pensii din Bihor a fost urmată de intervenția asupra regimului de pensii francez, prezentat de Sophie Quessada, responsabil al departamentului de pensii internaționale, Valérie Michel, corespondent internațional și Mélissa Cuny, expert-consilier, reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii și Sănătate la locul de muncă/CARSAT Rhône-Alpes.

Reuniunea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Lucrările Seminarului privind pensiile în cadrul UE, organizat de Consulatul General de la Lyon în 2 octombrie 2018, au fost transmise în direct pe facebook-ul Consulatului nostru. Cei interesați pot accesa link ul: https://www.facebook.com/ConsulatulGeneralLyon/

Ziua Naţională sărbătorită la Ambasada României

01.12.2010

Cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, Ambasada României la Paris a găzduit două recepţii …

Moş Crăciun la ambasadă

12.12.2010

Moş Craciun a vizitat Ambasada României la Paris în 12 decembrie, pentru a răsplăti talentul…

Programul de burse „Eugen Ionescu"

10.11.2010

La 10 noiembrie 2010 a fost lansat apelul la candidaturi pentru programul de burse doctorale şi…

Concert de colinde

10.12.2010

În seara zilei de 10 decembrie a.c., Ambasada României la Paris şi Reprezentanţa permanentă pe …