Actualitatea ambasadei

Seminar de informare asupra regimului de pensii din sistemul european

În data de 2 octombrie 2018, Consulatul General al României la Lyon a organizat o sesiune de informare asupra regimurilor de pensii din cadrul Uniunii Europene.

Evenimentul a avut loc în sala de Consiliu a Primăriei Arr. 7 din Lyon, bucurându-se de participarea atașatului pentru muncă și afaceri sociale din cadrul Ambasadei României din Franța și a directoarei adjuncte pentru relații internaționale de la Casa Județeană de Pensii din Bihor.

Seminarul a fost inaugurat de Anca Opriș, consul general al României la Lyon, Angélique Josserand-Berger, director adjunct al CARSAT Rhône-Alpes și Roxana Iliescu, atașat pentru probleme de muncă și sociale în cadrul Ambasadei României în Franța.

Prezentarea sistemului public de pensii din România, susținută de Georgeta Polman, director adjunct al Casei Județe de Pensii din Bihor a fost urmată de intervenția asupra regimului de pensii francez, prezentat de Sophie Quessada, responsabil al departamentului de pensii internaționale, Valérie Michel, corespondent internațional și Mélissa Cuny, expert-consilier, reprezentanți ai Casei Naționale de Pensii și Sănătate la locul de muncă/CARSAT Rhône-Alpes.

Reuniunea s-a încheiat cu o sesiune de întrebări și răspunsuri.

Lucrările Seminarului privind pensiile în cadrul UE, organizat de Consulatul General de la Lyon în 2 octombrie 2018, au fost transmise în direct pe facebook-ul Consulatului nostru. Cei interesați pot accesa link ul: https://www.facebook.com/ConsulatulGeneralLyon/

Sezonul România-Franța. Forum economic bilateral

06.12.2018

Peste 200 de reprezentanți ai unor întreprinderi franceze și române au participat astăzi…

Deschiderea Sezonului România-Franța

03.12.2018

Săptămâna trecută au avut loc la Paris mai multe evenimente în deschiderea Sezonului…

Lansarea Sezonului România-Franța și celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

26.11.2018

Cu ocazia vizitei oficiale la Paris pentru inaugurarea Sezonului România-Franța,…

Comemorarea Armistiţiului Primului Război Mondial

12.11.2018

O delegaţie română condusă de Nicolae Nasta, secretar de stat pentru relaţia cu…