Actualitatea ambasadei

Ministrul francez de externe reafirmă sprijinul Franței pentru Președinția română a Consiliului UE

Ambasada României în Franța a organizat astăzi, 25 ianuarie 2019, o întâlnire a ambasadorilor statelor membre UE, acreditați la Paris, avându-l ca invitat special pe ministrul francez al Europei și afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian. În cadrul discuțiilor au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană și internațională, cu accent pe prioritățile Președinției române la Consiliul UE. 

În deschiderea reuniunii, ambasadorul Luca Niculescu a prezentat prioritățile României, punând accent pe cei patru piloni: „Europa convergenței”, „Europa siguranței”, „Europa, actor global” și „Europa valorilor comune”. Ambasadorul Luca Niculescu a subliniat totodată că, în următoarele șase luni, România va plasa coeziunea în centrul proiectului european, pentru o Europă mai unită, mai convergentă și mai solidară. 

Ministrul Jean-Yves Le Drian a reafirmat sprijinul Franței pentru succesul mandatului  României la Președinția Consiliul Uniunii Europene. Referindu-se la cele patru axe prioritare pe care Președinția română își propune să le promoveze, demnitarul francez a declarat că Franța împărtășește aspirațiile României pentru o Europă a coeziunii. Situația de securitate din Orientul Mijlociu, Europa apărării, alegerile pentru Parlamentul European, Brexit și viitorul Cadru Financiar Multianual sunt câteva dintre temele care au mai fost abordate cu acest prilej. Ministrul francez a subliniat importanța Summit-ului de la Sibiu din 9 mai 2019 pentru viitorul Uniunii Europene, ocazie cu care liderii europeni urmează să traseze liniile Agendei strategice pentru perioada 2019-2024. 

Evenimentul de astăzi deschide seria reuniunilor tematice pe care Ambasada le va organiza în următoarele șase luni cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor UE, acreditați la Paris și cu demnitari francezi.

Mai multe fotografii puteți vedea în galeria foto.

(Sursă poze: Dragoș Spițeru)

 

Ziua Naţională sărbătorită la Ambasada României

01.12.2010

Cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, Ambasada României la Paris a găzduit două recepţii …

Moş Crăciun la ambasadă

12.12.2010

Moş Craciun a vizitat Ambasada României la Paris în 12 decembrie, pentru a răsplăti talentul…

Programul de burse „Eugen Ionescu"

10.11.2010

La 10 noiembrie 2010 a fost lansat apelul la candidaturi pentru programul de burse doctorale şi…

Concert de colinde

10.12.2010

În seara zilei de 10 decembrie a.c., Ambasada României la Paris şi Reprezentanţa permanentă pe …