Actualitatea ambasadei

Ministrul francez al afacerilor europene felicită acțiunea Președinției române a Consiliului UE pentru avansarea unor dosare europene

În contextul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, Ambasada României în Franța a organizat astăzi, 15 februarie 2019, o reuniune a ambasadorilor statelor membre UE acreditați la Paris cu ministrul francez al Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau. Discuțiile au vizat teme de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe prioritățile momentului: Brexit, alegerile europarlamentare din luna mai, Balcanii de Vest, viitorul Cadru Financiar Multianual, precum și o serie de dosare sectoriale.

Ministrul Nathalie Loiseau a salutat contribuția Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, care a reușit, de o manieră eficientă și consensuală, la numai câteva săptămâni de la preluarea mandatului, să obțină rezultate notabile în avansarea unor dosare de interes: directiva privind regulile comune pentru piața internă a gazelor naturale; directiva privind drepturile de autor în Piața Unică Digitală și acordul privind regulamentul de instituire a unei Autorități Europene a Muncii, care să contribuie la asigurarea unei bune funcționări a pieței muncii din UE. De asemenea, a reafirmat susținerea pe care Franța o acordă Președinției române a Consiliului UE, în spiritul obiectivelor sale de asigurare a convergenței și coeziunii economice, sociale și teritoriale la nivel european în spiritul valorilor comune. Oficialul francez a evocat importanța Summit-ului de la Sibiu din 9 mai, în cadrul căruia șefii statelor membre, pe baza rezultatelor consultărilor cetățenești, vor defini agenda strategică a Uniunii Europene pentru următoarea perioadă.

În intervenția sa, ambasadorul Luca Niculescu a transmis determinarea României de a asigura un mandat de succes la Președinția Consiliului UE, în strânsă cooperare cu statele membre și cu instituțiile europene, urmărind în continuare cele patru direcții prioritare: Europa convergenței, Europa siguranței, Europa, actor global și Europa valorilor comune.

Prezența ministrului francez al Afacerilor Europene, Nathalie Loiseau, la Ambasada României la Paris se înscrie în seria reuniunilor tematice pe care misiunea diplomatică le organizează pe parcursul Președinției române cu șefii misiunilor diplomatice ale țărilor UE acreditați la Paris. Prima reuniune de acest fel a avut loc la 25 ianuarie 2019 în prezența ministrului Europei și afacerilor externe, Jean-Yves Le Drian.

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…