Actualitatea ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Luca Niculescu cu Secretara Generală a Francofoniei, Louise Mushikiwabo

Ambasadorul Luca Niculescu a avut marți, 5 martie 2019, o întrevedere cu Secretara Generală a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, care a preluat cea mai înaltă funcție în cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) la 1 ianuarie 2019, ca urmare a alegerii sale la Summit-ul Francofoniei de la Erevan.

Discuțiile au vizat agenda de acțiuni francofone ale României pentru perioada următoare: vizita preconizată a SG în țara noastră, care are un rol simbolic fiind prima în noua sa calitate; Conferința internațională dedicată capacității de rezistență în caz de dezastre naturale (12 martie) și Conferința miniștrilor francofoni ai învățământului superior IDNEUF (18-21 iunie). Au fost abordate noi piste de acțiune comună în francofonie, inclusiv din perspectiva participării cu expertiză românească prin încurajarea parteneriatelor nord-sud în domenii în care România excelează, în special în domeniul universitar, fiind apreciată oferta bursieră românească. Celebrarea Zilei internaționale a Francofoniei (20 martie) va constitui un bun prilej pentru întărirea colaborării cu OIF, fiind în lucru o agendă de acțiuni comune atât la Paris, cât și în țară.

În calitate de președinte al Grupului ambasadorilor francofoni din Franța (GAFF), Luca Niculescu a transmis dorința membrilor de a organiza un calendar de acțiuni în colaborare cu OIF pentru promovarea francofoniei și creșterii vizibilității organizației, mai ales în rândul autorităților locale și a tinerilor.

Foto:OIF

Ziua Naţională sărbătorită la Ambasada României

01.12.2010

Cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, Ambasada României la Paris a găzduit două recepţii …

Moş Crăciun la ambasadă

12.12.2010

Moş Craciun a vizitat Ambasada României la Paris în 12 decembrie, pentru a răsplăti talentul…

Programul de burse „Eugen Ionescu"

10.11.2010

La 10 noiembrie 2010 a fost lansat apelul la candidaturi pentru programul de burse doctorale şi…

Concert de colinde

10.12.2010

În seara zilei de 10 decembrie a.c., Ambasada României la Paris şi Reprezentanţa permanentă pe …