Actualitatea ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Luca Niculescu cu Secretara Generală a Francofoniei, Louise Mushikiwabo

Ambasadorul Luca Niculescu a avut marți, 5 martie 2019, o întrevedere cu Secretara Generală a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, care a preluat cea mai înaltă funcție în cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) la 1 ianuarie 2019, ca urmare a alegerii sale la Summit-ul Francofoniei de la Erevan.

Discuțiile au vizat agenda de acțiuni francofone ale României pentru perioada următoare: vizita preconizată a SG în țara noastră, care are un rol simbolic fiind prima în noua sa calitate; Conferința internațională dedicată capacității de rezistență în caz de dezastre naturale (12 martie) și Conferința miniștrilor francofoni ai învățământului superior IDNEUF (18-21 iunie). Au fost abordate noi piste de acțiune comună în francofonie, inclusiv din perspectiva participării cu expertiză românească prin încurajarea parteneriatelor nord-sud în domenii în care România excelează, în special în domeniul universitar, fiind apreciată oferta bursieră românească. Celebrarea Zilei internaționale a Francofoniei (20 martie) va constitui un bun prilej pentru întărirea colaborării cu OIF, fiind în lucru o agendă de acțiuni comune atât la Paris, cât și în țară.

În calitate de președinte al Grupului ambasadorilor francofoni din Franța (GAFF), Luca Niculescu a transmis dorința membrilor de a organiza un calendar de acțiuni în colaborare cu OIF pentru promovarea francofoniei și creșterii vizibilității organizației, mai ales în rândul autorităților locale și a tinerilor.

Foto:OIF

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2019/2020

15.07.2019

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 12 iulie 2019, cu ocazia concursului organizat pentru…

Personalități franceze decorate la Ambasada României la Paris pentru reușita Sezonului România-Franța

12.07.2019

La 11 iulie 2019, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a înmânat unor…

Ambasadorul Luca Niculescu a fost reales președinte al Grupului ambasadorilor francofoni din Franța în cadrul Adunării Generale anuale

05.07.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a condus în calitate de președinte al…

Comemorarea Debarcării din Normandia, la Sainte-Mère-Eglise

10.06.2019

Comemorarea Debarcării din Normandia a fost marcată, la 9 iunie 2019, la Sainte-Mère-Eglise, în …