Actualitatea ambasadei

Întrevederea Ambasadorului Luca Niculescu cu Secretara Generală a Francofoniei, Louise Mushikiwabo

Ambasadorul Luca Niculescu a avut marți, 5 martie 2019, o întrevedere cu Secretara Generală a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, care a preluat cea mai înaltă funcție în cadrul Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF) la 1 ianuarie 2019, ca urmare a alegerii sale la Summit-ul Francofoniei de la Erevan.

Discuțiile au vizat agenda de acțiuni francofone ale României pentru perioada următoare: vizita preconizată a SG în țara noastră, care are un rol simbolic fiind prima în noua sa calitate; Conferința internațională dedicată capacității de rezistență în caz de dezastre naturale (12 martie) și Conferința miniștrilor francofoni ai învățământului superior IDNEUF (18-21 iunie). Au fost abordate noi piste de acțiune comună în francofonie, inclusiv din perspectiva participării cu expertiză românească prin încurajarea parteneriatelor nord-sud în domenii în care România excelează, în special în domeniul universitar, fiind apreciată oferta bursieră românească. Celebrarea Zilei internaționale a Francofoniei (20 martie) va constitui un bun prilej pentru întărirea colaborării cu OIF, fiind în lucru o agendă de acțiuni comune atât la Paris, cât și în țară.

În calitate de președinte al Grupului ambasadorilor francofoni din Franța (GAFF), Luca Niculescu a transmis dorința membrilor de a organiza un calendar de acțiuni în colaborare cu OIF pentru promovarea francofoniei și creșterii vizibilității organizației, mai ales în rândul autorităților locale și a tinerilor.

Foto:OIF

Alegerile europarlamentare, 26 mai 2019

26.02.2019

Duminică, 26 mai 2019, vor avea loc alegeri pentru Parlamentul European (PE). Lista secțiilor …

Ambasadorul Luca Niculescu a lansat, la Academia Franceză, Marele Premiu al ambasadorilor francofoni

21.03.2019

Sub președinția ambasadorului României, Luca Niculescu, Grupul Ambasadorilor Francofoni din…

Ministrul francez al Culturii și ambasadorul României în Franța au lansat jocul „ROMANICA”

19.03.2019

Ministrul francez al Culturii, Franck Riester și ambasadorul României în Franța, Luca…

Reuniunea informală a miniștrilor europeni responsabili pentru domeniul dizabilității

15.03.2019

România, în calitate de președinție rotativă a Consiliului UE, împreună cu Franța, a…