Actualitatea ambasadei

Misiune a Grupului ambasadorilor francofoni din Franța la Bordeaux, condusă de ambasadorul Luca Niculescu

Ambasadorul Luca Niculescu a condus în perioada 11-12 martie 2019, în calitate de Președinte, misiunea Grupului ambasadorilor francofoni din Franța (GAFF) la Bordeaux.

Programul vizitei a cuprins întâlniri cu noul primar al Bordeaux-ului, Nicolas Florian, cu autoritățile locale responsabile pentru dezvoltarea digitală, inovație și turism, precum și cu reprezentanți ai mediului universitar din regiune.  Discuțiile au relevat interesul de a iniția acțiuni comune și de a crea legături între administrațiile naționale și locale din zone francofone, accentul fiind pus pe dezvoltarea economică, educație și tehnologiile digitale.

Bordeaux este recunoscut în prezent ca unul dintre cele mai dinamice și inovatoare orașe din Franța, aflat în plină transformare și cu o deschidere mare spre cooperare internațională. Autoritățile locale au prezentat un proiect local de anvergură, care se bazează pe implicarea societății civile și a mediului de afaceri, fiind destinat „schimbării la față” a metropolei până în 2050.

Vizita a avut loc ca urmare a invitației adresate GAFF de către Alain Juppé, primar al orașului Bordeaux pentru aproape 25 de ani, care a devenit membru al Curții Constituționale. La activități au fost invitați și consulii onorifici ai statelor francofone reprezentate la Bordeaux, printre care s-a numărat și consulul onorific al României, Michel Beylot.

De la crearea sa în 2014, GAFF, care este o asociație deschisă membrilor Organizației Internaționale a Francofoniei, își propune să promoveze Francofonia în diversitatea sa, să contribuie la promovarea limbii franceze, la apropierea dintre culturi și popoare și la identificarea și încurajarea inițiativelor francofone. Grupul se bucură de recunoașterea și susținerea autorităților franceze, care răspund pozitiv de fiecare dată la invitațiile membrilor de a participa la activitățile acestuia.

Ziua Naţională sărbătorită la Ambasada României

01.12.2010

Cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, Ambasada României la Paris a găzduit două recepţii …

Moş Crăciun la ambasadă

12.12.2010

Moş Craciun a vizitat Ambasada României la Paris în 12 decembrie, pentru a răsplăti talentul…

Programul de burse „Eugen Ionescu"

10.11.2010

La 10 noiembrie 2010 a fost lansat apelul la candidaturi pentru programul de burse doctorale şi…

Concert de colinde

10.12.2010

În seara zilei de 10 decembrie a.c., Ambasada României la Paris şi Reprezentanţa permanentă pe …