Actualitatea ambasadei

Decorarea prof. univ. dr. Jacques Marescaux

Ieri la Ambasadă a avut loc ceremonia de înmânare a distincției Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor profesorului universitar doctor Jacques Marescaux, fondator al Institutului de cercetări contra cancerului aparatului digestiv (IRCAD) din Strasbourg, un vizionar și un pionier în chirurgia laparoscopică. 
Ambasadorul Luca Niculescu a subliniat că această distincție i-a fost acordată pentru contribuția importantă avută în practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru profesionalismul, grija și devotamentul arătate în îngrijirea persoanelor. De asemenea, a subliniat că decorarea este o recunoaștere a sprijinului oferit în formarea a peste 1.500 de chirurgi români în chirurgie laparoscopice. 
La rândul său, profesorul Marescaux a vorbit despre excelența profesioniștilor români întâlniți în cursul carierei, unii dintre ei fiind astăzi vârfuri în domeniul chirurgiei laparoscopice. De altfel, ceremonia s-a desfășurat în prezența mai multor medici români și francezi.

Mai multe fotografii în galeria foto.

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2019/2020

15.07.2019

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 12 iulie 2019, cu ocazia concursului organizat pentru…

Personalități franceze decorate la Ambasada României la Paris pentru reușita Sezonului România-Franța

12.07.2019

La 11 iulie 2019, ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, a înmânat unor…

Ambasadorul Luca Niculescu a fost reales președinte al Grupului ambasadorilor francofoni din Franța în cadrul Adunării Generale anuale

05.07.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a condus în calitate de președinte al…

Comemorarea Debarcării din Normandia, la Sainte-Mère-Eglise

10.06.2019

Comemorarea Debarcării din Normandia a fost marcată, la 9 iunie 2019, la Sainte-Mère-Eglise, în …