Actualitatea ambasadei

Decorarea prof. univ. dr. Jacques Marescaux

Ieri la Ambasadă a avut loc ceremonia de înmânare a distincției Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Comandor profesorului universitar doctor Jacques Marescaux, fondator al Institutului de cercetări contra cancerului aparatului digestiv (IRCAD) din Strasbourg, un vizionar și un pionier în chirurgia laparoscopică. 
Ambasadorul Luca Niculescu a subliniat că această distincție i-a fost acordată pentru contribuția importantă avută în practica medicală, pentru serviciile aduse la îmbunătățirea stării de sănătate a populației, pentru profesionalismul, grija și devotamentul arătate în îngrijirea persoanelor. De asemenea, a subliniat că decorarea este o recunoaștere a sprijinului oferit în formarea a peste 1.500 de chirurgi români în chirurgie laparoscopice. 
La rândul său, profesorul Marescaux a vorbit despre excelența profesioniștilor români întâlniți în cursul carierei, unii dintre ei fiind astăzi vârfuri în domeniul chirurgiei laparoscopice. De altfel, ceremonia s-a desfășurat în prezența mai multor medici români și francezi.

Mai multe fotografii în galeria foto.

Lista secțiilor de votare organizate în Franța și Monaco pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

25.10.2019

1. Paris 1 - Ambasadă, Palatul Béhague, etaj 1, 123, Rue Saint-Dominique, 75007, Paris 2. Paris …

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …