Actualitatea ambasadei

N.S. „Mircea” escală în Portul Brest

Nava-Școală „Mircea”, velierul Forțelor Navale Române, a acostat în perioada 06-09 iunie, în Portul Militar din Brest.

Escala a fost o bună ocazie pentru cadeții români și străini de la bord de a vizita Ecole Navale de Brest și de a interacționa cu studenții francezi. În acest sens, pe 06 iunie, 78 de cadeți români și francezi au luat parte la o suită de competiții sportive amicale găzduite de instituția de învățământ militar naval din Brest. Mai apoi, cei 38 de studenți francezi ai Ecole Navale de Brest au fost invitați la bordul velierului, pentru un prânz autentic românesc împreună cu studenții și elevii români. Întreaga activitate s-a dovedit a fi oportunitatea excelentă pentru socializare și schimb de impresii legate de viața studențească între cadeții români și francezi.

Totodată, comandantul N.S. „Mircea”, comandorul Mircea Târhoacă, însoțit de comandantul marșului de instrucție de anul acesta, comandor Gabriel Moise și de conducătorul practicii la bord, comandorul Gabriel Duță, a efectuat o serie de vizite oficiale la autoritățile locale și militare din Brest.

Unul dintre cele mai importante momente ale escalei N.S. „Mircea” în Brest a avut loc în ziua premergătoare plecării, pe 08 iunie, când la bord au urcat 40 de vizitatori francezi și aproximativ 60 de membri ai comunității române din Brest. Aceștia din urmă au putut servi un prânz pe puntea velierului simbol al marinei militare române și au avut ocazia de a discuta cu marinarii militari și cu studenții și elevii despre condițiile de la bordul navei, despre cum a decurs itinerariul marșului de anul acesta până acum și despre viața de zi cu zi a unui marinar ce străbate lumea la bordul uneia dintre cele mai vechi și impresionante nave-școală din lume.

Pe 09 iunie, la ora 08:00, N.S. „Mircea” s-a desprins de cheul portului militar din Brest pentru a porni către Rouen, unde ia parte la o etapă a Regatei Armada de Rouen, ce are loc în perioada 6 – 16 iunie. Ulterior acestui eveniment, nava își încheie misiunea de diplomație navală pe teritoriu francez și navigă mai departe către principala destinație a voiajului, portul Hamburg din Germania, unde marchează 80 de ani de la construcția sa și de la intrarea în serviciul Forțelor Navale Române.

N.S. „Mircea” având la bord un echipaj de 177 de persoane a ajuns pentru a treia oară în portul Brest, după escalele precedente din 2004 și 2008.

Mai multe fotografii în galeria foto.

Lista secțiilor de votare organizate în Franța și Monaco pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

25.10.2019

1. Paris 1 - Ambasadă, Palatul Béhague, etaj 1, 123, Rue Saint-Dominique, 75007, Paris 2. Paris …

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …