Actualitatea ambasadei

Sezonul România-Franța 2019: înmânarea distincțiilor conferite de către Președintele României lui Jean-Jacques Garnier și Nicolas Ruyssen

La 29 august a.c., însărcinatul cu afaceri a.i., Oleg Ungureanu, a înmânat distincțiile conferite de către Președintele României, Klaus Werner Iohannis, domnilor Jean-Jacques Garnier, Comisarul general francez al Sezonului România-Franța 2019 (Ordinul Național „Serviciul Credincios” în grad de Comandor), și Nicolas Ruyssen, coordonatorul Departamentului Sezon la Institutul Francez (IF) din Paris (Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Comandor, Categoria F „Promovarea Culturii”).

Ceremonia a avut loc la sediul Institutului Francez, în prezența președintelui instituției, Pierre Buhler, și a colegilor din cadrul mai multor Departamente implicate în organizarea Sezonului.

În cuvântul său, adjunctul șefului de misiune a evidențiat contribuția celor două personalități premiate la reușita Sezonului România-Franța 2019 și cu același prilej, a mulțumit întregii echipe a IF care a participat activ la acest important proiect bilateral.

La rândul lor, președintele IF, Comisarul general francez al Sezonului România-Franța 2019 și coordonatorul Departamentului Sezon la IF din Paris au mulțumit echipelor Polului Sezoane a IF și  Comisariatului general de pe lângă Ministerul Afacerilor Externe pentru spiritul de echipă și implicarea ce au contribuit la succesul acestui proiect fără precedent. Au mulțumit, de asemenea, Institutului Cultural Român de la Paris, ambasadelor de la Paris, respectiv București, precum și guvernului român pentru sprijinul oferit de-a lungul Sezonului. Cele trei personalități franceze au amintit faptul că evenimentele românești au fost intens mediatizate în Franța, pe durata celor aproape cinci luni. De altfel, această prezență românească densă în agenda culturală a Franței (500 de evenimente) a permis publicului francez din peste 100 de orașe descoperirea sau redescoperirea României. Totodată, au subliniat că relația România-Franța a devenit acum și mai solidă, iar proiectele demarate în ultimele luni de către partenerii din cele două țări vor continua și după încheierea programării.