Actualitatea ambasadei

Ziua Naţională sărbătorită la Ambasada României

Cu ocazia Zilei Naţionale de 1 decembrie, Ambasada României la Paris a găzduit două recepţii în saloanele Palatului Behague.

Prima recepţie, care a avut loc la prânz, a reunit  într-o atmosferă caldă şi festivă peste 600 de persoane, membri ai corpului diplomatic acreditat în Franţa, reprezentanţi ai administraţiei centrale franceze şi ai clasei politice, ai comunităţii de afaceri franco-române şi din mediul asociativ, academic, cultural, precum şi personalităţi româneşti din Franţa.

A doua recepţie, dedicată diasporei româneşti din Franţa, a avut loc seara. Au participat peste 1500 de persoane, atât români, cât şi invitaţi francezi şi străini. Deschiderea Sălii bizantine a Palatului Behague, pentru prima dată cu această ocazie, a fost deosebit de apreciată de participanţi, care au putut astfel descoperi mai multe despre istoria şi arhitectura Ambasadei României la Paris.

 

 

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…