Actualitatea ambasadei

Vizită de lucru a vicepreşedintelui Senatului, Petru FILIP

Vicepreşedintele Senatului României, Petru FILIP, a efectuat o vizită de lucru în Franţa, în perioada 16-21 ianuarie, la invitaţia Președintelui Senatului Republicii  Franceze, Gerard LARCHER.

Vizita oficialului român a fost organizată în contextul dezbaterilor inițiate de Parlamentul de la București în 2010 privind condițiile structurale ale dezvoltarii teritoriale in România, articularea între diferitele nivele ale colectivităților locale și reflecția pe marginea necesitătii creării unui eșalon suplimentar (regiunea).

Vicepreședintele Senatului a avut o serie de întrevederi cu senatori, deputati, alesi regionali, departamentali, primari, precum si cu responsabili din administratia centrala, pe tema organizarii administrativ-teritoriale franceze si a reformei colectivitatilor locale, adoptata recent de Parlamentul francez. Dl FILIP s-a intalnit cu presedintele Asociatiei Primarilor din Franta, deputatul Jacques PELISSARD, cu presedintele Delegatiei pentru colectivitati locale si descentralizare din Senat, Claude BELOT, cu senatoarea Jacqueline GOURAULT, membra a acestei delegatii, si cu senatorul Bernard SAUGEY, raportor pentru aviz bugetar a misiunii « Colectivitati teritoriale ». 

In cadrul unei deplasari la Orleans, Petru Filip s-a intalnit cu presedintele Consiliului regional Centre, dl François BONNEAU, si cu primul Vicepresedinte al Consiliului general (departamental), Antoine CARRE.

Pe plan politic, vicepresedintele Senatului a avut convorbiri cu senatorul Josselin de ROHAN, presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe, aparare si forte armate, cu dna Catherine TASCA, vice-presedinte a Senatului, cu dl Gerard LONGUET, presedintele grupului UMP din Senat, cu dl Laurent BETEILLE, presedintele grupului de prienie Franta-Romania din Senat, precum si cu alti senatori membri ai grupului. 

Pe marginea cooperarii bilaterale administrative, dl. Filip a purtat discutii cu Emmanuel BERTHIER, delegatul inter-ministerial pentru amenajarea teritoriului si atractivitatea regionala (DATAR), si cu Henri-Michel COMET, secretarul general al Ministerului de Interne.

  

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …

Forumul Românilor de Pretutindeni

22.07.2019

Anunț din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni Ministerul pentru Românii de…