Actualitatea ambasadei

Vizita la Paris a unei delegaţii parlamentare conduse de Mircea Geoană, Preşedintele Senatului

O delegaţie parlamentară condusă de preşedintele Senatului României, Mircea Geoană, a efectuat, în perioada 15-16 februarie 2011, o vizită la Paris, la invitaţia Preşedintelui Senatului francez, Gerard Larcher. Din delegaţie au mai făcut parte Tiberiu Bokor – UDMR, Radu Alexandru Feldman – PDL, Viorel Arcaş – PSD, Mario-Ovidiu Oprea – PNL.

Delegaţia română a avut o reuniune bilaterală cu Preşedintele Larcher, la care, din partea franceză, au participat şi senatorii Josselin de Rohan, preşedintele Comisiei de afaceri externe, Jean Bizet, preşedintele Comisiei de afaceri europene, şi Laurent Beteille, preşedintele Grupului de prietenie Franţa – România din Senatul francez. De asemenea, senatorii români s-au întâlnit cu membrii Comisiei pentru Afaceri Europene din Senat, unde preşedintele Geoană a vorbit despre relaţia bilaterală franco-română în context european şi cu membrii grupului de prietenie Franţa – România din Adunarea Naţională.

Programul vizitei a inclus şi întâlniri ale preşedintelui Geoană cu Edouard Balladur, Jean-Pierre Raffarin şi Laurent Fabius, importanţi oameni politici francezi, foşti prim-miniştri ai Franţei.

În ultima zi a vizitei, membrii delegaţiei române s-au întâlnit cu reprezentanţi ai diasporei româneşti la Paris, majoritatea tineri studenţi sau absolvenţi de studii în Franţa. Senatorii au răspuns întrebărilor tinerilor cu privire la perspectivele profesionale din România, şi şi-au exprimat disponibilitatea de a asculta părerile şi propunerile lor cu privire la exemple de urmat din societatea şi administraţia franceză, care ar putea fi transpuse în eventuale propuneri legislative în România.

  

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…