Actualitatea ambasadei

Concert de muzică clasică

Pentru celebrarea Zilei Francofoniei, Ambasada României la Paris a organizat miercuri, 16 martie, un concert omagial George Enescu.

Evenimentul a avut loc în Salonul de Aur al Palatului de Behague. Tinerii artişti Vlad Stanculeasa (vioară) şi Claudia Bara (pian) au interpretat piese de Mozart, Brahms şi Enescu.

Din program:

  • W.A. Mozart - Sonata pentru pian şi vioară în Sol Major KV. 301
  • G. Enescu - Balada pentru vioară şi pian
  • J. Brahms - Sonata pentru vioară şi pian în La Major op. 100
  • G. Enescu - Impromptu Concertant, în Sol Bemol Major

 

Vlad Stănculeasa cântă la o vioară de Sanctus Serafin (1739), care a aparţinut lui George Enescu şi pe care acesta a oferit-o elevului său Yehudi Menuhin. Născut în 1984 în România, într-o familie de muzicieni, Vlad Stănculeasa a început studiul viorii la vârsta de 7 ani. De-a lungul timpului a câştigat peste 25 de premii şi medalii la concursuri naţionale şi internaţionale, fiind laureat al Festivalului George Enescu ediţia 2007. A absolvit celebra academie de muzică Yehudi Menuhin din Elveţia, unde a studiat sub îndrumarea profesorilor Alberto Lysy şi Liviu Prunaru, precum şi cursurile de master la Conservatorul din Laussane, unde a fost în clasa lui Pierre Amoyal. A interpretat pe scene prestigioase ca solist în Camerata Lysy, iar începând cu 2009 este prim-solist la Kammerorkester Basel şi la orchestra simfonică din Gothenburg.

   

Claudia Bara, născută în 1982 în România, a început studiul pianului la vârsta de 5 ani, la liceul "George Georgescu" din Tulcea. Şi-a continuat studiile la Bucureşti, întâi la liceul Dinu Lipatti, apoi la Universitatea Naţională de Muzică, sub îndrumarea profesorilor Sandu Sandrin şi Dana Borsan, absolvind în 2006. În 2004 a primit o bursă de studii în Portugalia, unde a lucrat cu profesorul Vitali Dotcenko.  În 2008 a absolvit cursurile de master ale Conservatorului regal din Bruxelles. A evoluat pe scene prestigioase, în cadrul concertelor şi festivalurilor şi a obţinut numeroase distincţii la concursuri naţionale şi internaţionale de pian şi de muzică de cameră. Din 2008 este profesor corepetitor la Chapelle Musicale Reine Elisabeth, Belgia.

  

Lista secțiilor de votare organizate în Franța și Monaco pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2019

25.10.2019

1. Paris 1 - Ambasadă, Palatul Béhague, etaj 1, 123, Rue Saint-Dominique, 75007, Paris 2. Paris …

Inaugurarea „Promenadei Regina Maria a României” la Paris: „Da, Majestate, Parisul vă iubește și vă va iubi mereu”

15.10.2019

Astăzi, 15 octombrie 2019, a avut loc la Paris inaugurarea „Promenadei Regina Maria a…

Recepție în onoarea Secretarei Generale a Francofoniei, Louise Mushikiwabo, organizată de ambasadorul Luca Niculescu, președinte al GAFF

19.09.2019

Ambasadorul României în Franța, Luca Niculescu, a găzduit miercuri, 18 septembrie 2019, în …