Actualitatea ambasadei

Preşedintele Traian Băsescu a participat la Conferinţa pentru sprijinirea noii Libii

Preşedintele Traian Băsescu a participat joi, 1 septembrie a.c., la Paris, la Conferinţa Internaţională pentru sprijinirea noii Libii. Conferinţa a fost convocată de preşedintele Franţei Nicolas Sarkozy, pentru a oferi posibilitatea noilor autorităţi libiene de a-şi prezenta aşteptările în faţa comunităţii internaţionale.

Conferinţa a oferit prilejul unui schimb util de vederi asupra situaţiei din Libia, asupra necesităţilor pe care le implică perioada de tranziţie după înlăturarea iminentă a fostului dictator şi a susţinătorilor săi, asupra etapelor procesului de tranziţie şi măsurilor necesare pentru reconstrucţie, reconciliere naţională şi desfăşurarea, în perioada următoare, a unui proces electoral democratic.

România îşi exprimă susţinerea fermă faţă pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Libiei şi pentru eforturile poporului libian şi ale Consiliului Naţional de Tranziţie de transformare democratică a ţării. Totodată, îşi exprimă disponibilitatea de a împărtăşi din propria experienţă de democratizare, precum şi interesul şi dorinţa de a participa la reconstrucţia democratică şi economică a Libiei.

   

 

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…