Actualitatea ambasadei

Vizita Ambasadorului României la Nantes (20-21 noiembrie 2011)

În perioada 20-21 noiembrie a.c., Ambasadorul României în Franţa, dl. Bogdan MAZURU, a întreprins o vizită de lucru la Nantes, unde s-a întâlnit cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi cu structurile asociative ale diasporei române din zonă.

Astfel, atât dl. Jean DAUBIGNY, prefectul regiunii Pays de Loire şi al departamentului Loire-Atlantique, dl. Jean-Marc AYRAULT, deputat şi primar al oraşului Nantes, cât şi dl. Philippe GROSVALET, preşedinte al Consiliului general Loire-Atlantique au afirmat sprijinul instituţiilor pe care le conduc pentru comunitatea românească din zonă, precum şi interesul pentru organizarea unor proiecte bilaterale mai ample. Temele vizate în acest sens, au fost cooperarea economică şi accesarea fondurilor europene, valorificarea expertizei agricole existente în zona Nantes, precum şi latura socială, în special proiecte ţintite pentru anumite categorii defavorizate din România.

În ceea ce priveşte întâlnirea cu diaspora română din seara zilei de 20 noiembrie, numeroşii participanţi au avut ocazia de a discuta cu Ambasadorul României şi de a-i expune viziunea lor cu privire la relaţia cu misiunea diplomatică, percepţia despre comunitate în societatea franceză şi proiectele asociative de pe agendă.

 

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …