Actualitatea ambasadei

Vinurile româneşti în Franţa

Ambasada României, prin secţia comercială şi economică, a organizat la 12 iunie a.c. evenimentul de promovare a producătorilor români de vin „Les Vins Roumains en France”. Proiectul s-a desfăşurat în parteneriat cu Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului (OIV) si cu sprijinul Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vinuri (APEV).

La eveniment au fost prezenţi patru producători din România: Vinarte, Domeniile Coroanei Segarcea, Domeniile Săhăteni şi Cramele Halewood, fiecare propunând produse din clasa premium, adecvate pieţei franceze. Au participat 75 de invitaţi, predominant profesionişti din domeniul producţiei şi comercializării vinurilor: proprietari de magazine, somelieri, jurnalişti de specialitate.

În deschidere, Ambasadorul României, Bogdan Mazuru şi Directorul general al OIV, Federico Castelucci au rostit alocuţiuni menite să familiarizeze invitaţii cu tradiţia românească în domeniul vinificaţiei şi procesul actual de modernizare. S-a subliniat că România este al 6-lea producător din Europa, după Franţa, Italia, Spania, Germania si Portugalia, plasându-se pe locul 5 în Europa in privinta suprafeţei plantate. A fost remarcat efortul făcut de România, în special cu sprijinul fondurilor europene, pentru ameliorarea calităţii plantaţiilor şi a vinurilor.

În perioada 3 – 7 iunie 2013, România va fi gazda Congresul Internaţional al OIV.

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…