Actualitatea ambasadei

Conferinţa - Dezbatere : «România în Patrimoniul UNESCO», Ambasada României, 12 iulie a.c.

În cadrul acţiunilor de marcare a aniversării a 40 ani de existenţă a Patrimoniului Mondial UNESCO, Ambasada României în Franţa şi Asociaţia Tous pour l’Europe a organizat joi, 12 iulie 2012, Conferinţa - Dezbatere : «România în Patrimoniul UNESCO».

Invitatul special al serii a fost domnul academician Răzvan THEODORESCU, care a prezentat cartea « România în Patrimoniul UNESCO», album trilingv (romană–franceză–engleză) despre cele 7 situri româneşti înscrise pe această prestigioasă listă: cetăţile dacice, centrul istoric al Sighişoarei, bisericile săseşti fortificate, Bucovina, mănăstirea Hurezi, bisericile de lemn din Maramureş şi Delta Dunării. Volumul, semnat împreună cu dna Atena Groza, beneficiază de fotografiile remarcabile ale lui George Dumitriu.

Conferinţa a fost acompaniată de o expoziţie fotografică în format digital din albumul « România în Patrimoniul UNESCO ». În încheiere, Cristofor Aldea-Teodorovici & Jazz Band, deţinători ai premiului UNESCO pentru «Promovarea valorilor culturale fără frontiere», au susţinut un concert de jazz.

Printre invitaţi s-au numărat şi reprezentanţi ai UNESCO, ICOMOS şi ProPatrimonio, care au participat activ la dezbaterile din finalul conferinţei, subiectele abordate fiind legate de posibilitatea clasificării complexului de sculpturi semnate de Constantin Brâncuşi la Târgu Jiu,  soarta cetăţilor dacice sau a bisericii de la Curtea de Argeş.

Publicul numeros, român şi francez, a avut posibilitatea de a participa la schimburi informale de opinii pe teme de patrimoniu şi în cadrul cocktail-ului oferit de Ambasadă în finalul evenimentului.

FOTOCRONICĂ

 

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …