Actualitatea ambasadei

Reuniunea Ambasadei / consulatelor cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa, Paris, 22-23 iunie 2012

În perioada 22-23 iunie 2012 la Paris a avut loc reuniunea Ambasadei şi a consulatelor cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa. Obiectivele manifestării au fost de a consolida relaţia comunităţii româneşti şi a mediului asociativ cu Ambasada/consulatele generale şi onorifice şi de a facilita interacţiunea între diferitele iniţiative şi bune practici ale comunităţii.

Au participat aproximativ 40 de persoane, preşedinţi / vicepreşedinţi ai asociaţiilor comunităţii româneşti din Franţa, reprezentanţi români ai asociaţiilor franco-române de prietenie şi lideri informali ai comunităţii, cunoscuţi de Ambasadă şi recomandaţi de consulatele generale şi cele onorifice. Au fost prezenţi şi consulii generali ai României de la Lyon şi Strasbourg, precum şi consulii onorifici de la Bordeaux, Brest şi Nisa.

Programul evenimentului a cuprins un cocktail în seara zilei de vineri, pentru a permite participanţilor să se cunoască şi să interacţioneze informal, şi lucrări propriu-zise pe tot parcursul zilei de sâmbătă. Discuţiile au fost structurate în patru paneluri, moderate de reprezentanţi ai Ambasadei şi ai consulatelor, temele abordate vizând probleme consulare, chestiuni de imagine şi comunicare, cultură şi educaţie, precum şi aspecte economice.

Reuniunea a avut ecouri pozitive, succesul putând fi cuantificat în imediat, printr-o serie de parteneriate identificate în vederea derulării proiectelor asociative. Ne propunem ca aceste întâlniri să devină o tradiţie, astfel încât, cel puţin o dată pe an să reunim la Paris reprezentanţii comunităţii şi ai mediului asociativ românesc din întregul Hexagon. 

FOTOCRONICĂ

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

13.07.2018

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 13 iulie 2018, cu ocazia concursului organizat pentru…

Anunț privind lansarea concursului pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

29.05.2018

În temeiul HG nr. 392/2016, Ministerul Afacerilor Externe acordă bursa anuală…

Reuniune la Ambasada României la Paris a coordonatorilor oficiilor consulare de carieră și consulii onorifici ai României din Franța

02.05.2018

Ne-am întâlnit astăzi la Ambasadă cu coordonatorii oficiilor consulare de carieră și…