Actualitatea ambasadei

Reuniunea Ambasadei / consulatelor cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa, Paris, 22-23 iunie 2012

În perioada 22-23 iunie 2012 la Paris a avut loc reuniunea Ambasadei şi a consulatelor cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Franţa. Obiectivele manifestării au fost de a consolida relaţia comunităţii româneşti şi a mediului asociativ cu Ambasada/consulatele generale şi onorifice şi de a facilita interacţiunea între diferitele iniţiative şi bune practici ale comunităţii.

Au participat aproximativ 40 de persoane, preşedinţi / vicepreşedinţi ai asociaţiilor comunităţii româneşti din Franţa, reprezentanţi români ai asociaţiilor franco-române de prietenie şi lideri informali ai comunităţii, cunoscuţi de Ambasadă şi recomandaţi de consulatele generale şi cele onorifice. Au fost prezenţi şi consulii generali ai României de la Lyon şi Strasbourg, precum şi consulii onorifici de la Bordeaux, Brest şi Nisa.

Programul evenimentului a cuprins un cocktail în seara zilei de vineri, pentru a permite participanţilor să se cunoască şi să interacţioneze informal, şi lucrări propriu-zise pe tot parcursul zilei de sâmbătă. Discuţiile au fost structurate în patru paneluri, moderate de reprezentanţi ai Ambasadei şi ai consulatelor, temele abordate vizând probleme consulare, chestiuni de imagine şi comunicare, cultură şi educaţie, precum şi aspecte economice.

Reuniunea a avut ecouri pozitive, succesul putând fi cuantificat în imediat, printr-o serie de parteneriate identificate în vederea derulării proiectelor asociative. Ne propunem ca aceste întâlniri să devină o tradiţie, astfel încât, cel puţin o dată pe an să reunim la Paris reprezentanţii comunităţii şi ai mediului asociativ românesc din întregul Hexagon. 

FOTOCRONICĂ

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…