Actualitatea ambasadei

Vizita Ambasadorului României la SIAL 2012

Ambasadorul României, Bogdan MAZURU a vizitat pavilionul naţional al României din cadrul SIAL (Salonul Internaţional de produse alimentare), care se desfăşoară la Paris în perioada 21-25 octombrie 2012. România participă pentru a treia oară la SIAL, cu un pavilion naţional ce include 47 de firme, o creştere semnificativă faţă de 2010, când au fost prezente 19 firme.

Vizita a inclus toate cele trei standuri în care firmele româneşti sunt grupate în funcţie de domeniu: condimente, ceaiuri, produse bio – 10 firme; panificaţie şi dulciuri – 12 firme; produse din carne – 25 firme. Discuţiile cu expozanţii români, multi aflaţi la prima participare, au indicat importanţa prezenţei la astfel de manifestări reprezentative pentru industria alimentară mondială. S-a remarcat nu doar saltul cantitativ al participării românesti, ci mai ales cel calitativ, vizibil la amenajarea standurilor şi la varietatea şi originalitatea ofertei de produse. Ambasadorul României a participat la lansarea unui nou produs tip cadou, destinat ilustrării unicităţii produselor naturale româneşti şi a calităţii meşterilor din Transilvania.

Pavilionul naţional al Romaniei a fost organizat de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri (MECMA), Centrul Român pentru Promovarea Comerţului şi Investiţiilor Străine (CRPCIS) şi patronatul de profil, ROMALIMENTA, cu sprijinul BPCE Paris.

Ediţia SIAL 2012 este cea mai mare din existenţa Salonului (1964), reunind peste 5900 de expozanţi, din care 84% străini din 100 de ţări. Salonul este structurat pe 19 categorii de produse, organizatorii estimând cca. 140.000 de vizitatori, din care 62% străini.

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …