Actualitatea ambasadei

Vizita de lucru la Paris a dnei Natalia Intotero, secretar de stat, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni

 

În perioada 22-24 octombrie a.c., d-na secretar de stat Natalia Intotero, şefa Departamentului pentru Românii de Pretutindeni a efectuat o vizită de lucru la Paris.

Programul vizitei a debutat printr-o întâlnire de lucru cu Înalt Preasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif şi cu reprezentanţi ai asociaţiilor culturale existente pe lângă Mitropolia Ortodoxă Română a Europei Occidentale şi Meridionale de la Limours. În cadrul reuniunii s-au discutat propuneri de proiecte din diverse arii de activitate, printre care fondurile de carte românească, organizarea festivalului de cultură „De dragul frumosului” sau iniţierea unui festival de cultură şi de obiceiuri pentru copii.

În cursul zilei de 23 octombrie au avut loc, la sediul Ambasadei, două întâlniri cu pastori şi enoriaşi din cadrul mai multor biserici româneşti evanghelice din Paris, precum şi cu reprezentanţii asociaţiilor româneşti din Ile-de-France. Subiectele abordate au inclus desfăşurarea cursurilor de limbă română pentru copii, înfiinţarea unei publicaţii în limba română care să conţină actualitatea diasporei româneşti din Franţa, proiecte culturale de teatru pentru copii sau întâlniri ale artiştilor români din diaspora.

 

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…