Actualitatea ambasadei

Ziua Armatei la Ambasada României

La data de 25 octombrie, sub patronajul ambasadorului României la Paris, Excelenţa Sa Domnul Bogdan Mazuru, şi în prezenţa şefului Statului Major al Forţelor Navale române, vice-amiral dr. Aurel Popa, Biroul ataşatului apărării din capitala franceză a organizat, în incinta Palatului  Behague, sediul Ambasadei, recepţia prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei României. La eveniment au participat personalităţi locale din mediul politic, militar, economic şi cultural, precum şi reprezentanţi militari şi civili ai statelor care au misiuni diplomatice la Paris. Manifestarea s-a desfăşurat într-o atmosferă de convivialitate, participanţii având ocazia să deguste preparate şi vinuri tradiţionale româneşti.

Data de 25 Octombrie, Ziua Armatei României, este una dintre cele mai importante sărbători ale naţiunii române, cu semnificaţii deosebite în viaţa militarilor. În octombrie 1944, Armata Romaniei şi-a îndeplinit, ca în toate momentele grele pentru naţiune, datoria de a elibera pământul tarii şi a contribuit hotărâtor la încheierea celei mai cumplite conflagraţii mondiale.

Ziua Armatei României este, înainte de toate, o sărbătoare a valorilor româneşti, a patriotismului, a curajului şi a devotamentului faţă de ţară.

FOTOCRONICĂ

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…