Actualitatea ambasadei

Instalarea în funcţie a noului Consul Onorific al României în Principatul Monaco (12 septembrie 2013)

În după-amiaza zilei de 12 septembrie a.c, a avut loc la Monte Carlo ceremonia de instalare în funcţie a Consulului Onorific al României în Principatul Monaco, Domnul Doctor Constantin Turchină, medic cardiolog instalat de 10 ani în Principat.

Manifestarea, organizată în prestigiosul sediu al Yacht Club-ului monegasc,decorat pentru această ocazie cu imagini reprezentând peisaje mirifice din România, s-a bucurat de prezenţa A.S.S. Principele Albert II de Monaco.

După cele două alocuţiuni, ale Ambasadorului şi noului Consul Onorific, care au relevat excelenta relaţie bilaterală, a urmat un scurt program de dansuri tradiţionale româneşti şi monegasce, realizate de tineri din cele două ţări.

Manifestarea s-a încheiat cu o recepţie la care au participat peste 400 de persoane, printre care Înaltpreasfinţia Sa Iosif, Mitropolitul Europei Occidentale şi Meridionale, Cristian David, Ministru delegat pentru românii de pretutindeni, Michel Roger, Primul Ministru monegasc, Georges Marsan, Primarul Monaco, membri marcanţi ai Consiliului Coroanei şi ai Consiliului Naţional din Monaco, membri ai corpului diplomatic şi consular, reprezentanţi ai diasporei româneşti printre care Nadia Comăneci, Ilie Năstase şi Ion Ţiriac, oameni de afaceri şi cultură. 

Participarea numeroasă şi reprezentarea la cel mai înalt nivel la acest eveniment au indicat interesul deosebit pentru relaţia bilaterală, un subiect predilect de conversaţie fiind programele de conservare a Biosferei Deltei Dunării.

 

Fotocronică

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…