Actualitatea ambasadei

Petrecerea de început de an academic a tinerilor români din Paris

Vineri, 11 octombrie 2013, a avut loc în foyer-ul Palatului Béhague tradiţionala petrecere de început de an academic pentru tinerii români studenţi, masteranzi şi doctoranzi la Paris, organizată de LSRS – Liga Studenţilor Români din Străinătate, filiala Franţa, cu sprijinul asociaţiei Tous pour l’Europe şi al Ambasadei României la Paris.

Evenimentul, aflat deja la a şasea ediţie, reuneşte anual aproximativ 300 de studenţi români, majoritatea sosiţi recent în Franţa pentru studii, oferindu-le un cadru informal de interacţiune. Astfel, aceştia au avut ocazia de a degusta produse tradiţionale româneşti oferite de sponsorul evenimentului (magazinul românesc Delices des Carpathes), de a lega noi prietenii şi de a se simţi bine pe româneşte.

Anul acesta, petrecerea a beneficiat de prezenţa unui invitat de onoare, în persoana lui Cristian DAVID, ministru delegat pentru românii de pretutindeni, aflat la Paris pentru o vizită de lucru. 

 

FOTOCRONICĂ

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

13.07.2018

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 13 iulie 2018, cu ocazia concursului organizat pentru…

Anunț privind lansarea concursului pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

29.05.2018

În temeiul HG nr. 392/2016, Ministerul Afacerilor Externe acordă bursa anuală…

Reuniune la Ambasada României la Paris a coordonatorilor oficiilor consulare de carieră și consulii onorifici ai României din Franța

02.05.2018

Ne-am întâlnit astăzi la Ambasadă cu coordonatorii oficiilor consulare de carieră și…