Actualitatea ambasadei

Ediţia 2013 a întâlnirii cu reprezentanţi ai comunităţii şi ai mediului asociativ românesc din Franţa

Ambasada României de la Paris a organizat sâmbătă, 12 octombrie 2013, o nouă ediţie a întâlnirii cu reprezentanţii comunităţii şi mediului asociativ românesc din Franţa, ce l-a avut ca invitat special pe Cristian DAVID, ministrul delegat pentru românii de pretutindeni.  

Au participat aproximativ 30 de persoane, preşedinţi / vicepreşedinţi ai asociaţiilor comunităţii româneşti din Franţa, reprezentanţi români ai asociaţiilor franco-române de prietenie şi lideri informali ai comunităţii, precum şi consulii generali ai României de la Lyon, Strasbourg şi Marsilia şi consulii onorifici de la Bordeaux, Brest, Nisa şi Monaco.

Formatul propus pentru acest an a fost unul mai suplu, cu lucrări timp de jumătate de zi (între orele 9h00-13h00), în care a fost încurajat dialogul direct între mediul asociativ şi reprezentanţii statului român.

Discuţiile au abordat aspecte de interes pentru comunitatea românească, în principal chestiunea imaginii românilor şi a României în actualul context socio-politic din Franţa, dar şi posibilitatea coagulării vieţii asociative la nivelul întregului Hexagon, în vederea unui impact sporit atât în societatea franceză, cât şi în dialogul cu autorităţile române.

Dl ministru delegat Cristian DAVID a prezentat noua Strategie de finanţare a asociaţiilor româneşti din străinătate, şi priorităţile activităţii Departamentului de Politici pentru Românii de Pretutindeni.

De asemenea, reuniunea a oferit ocazia asociaţiilor reprezentate să prezinte proiectele de succes şi planurile de viitor, favorizând schimbul de bune practici şi formarea de noi parteneriate.

 

Fotocronică

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …