Actualitatea ambasadei

Ziua Armatei la Ambasada României

La data de 25 octombrie, sub patronajul ambasadorului României la Paris, Excelenţa Sa Domnul Bogdan Mazuru, membrii Biroul ataşatului apărării din capitala franceza, col.dr.ing. Florin-Ion MARINESCU si col. Octavian BICLINERU, au organizat, în incinta Palatului  Behague, sediul Ambasadei, recepţia prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei României. La eveniment au participat personalităţi locale din mediul politic, militar, economic şi cultural, precum şi reprezentanţi militari şi civili ai statelor care au misiuni diplomatice la Paris. 

Ziua de 25 octombrie este o sărbătoare care, de-a lungul timpului, a devenit nu doar una a militarilor, ci a întregii ţări. Emanatã din însãşi esenţa poporului român, din fiinţa căruia şi-a recrutat întotdeauna ostaşii, Armata reprezintã, alături de Bisericã, una dintre temeliile pe care s-a clădit conştiinţa naţională, instituţie-stindard în jurul căreia, la momente de cumpănă, s-au coagulat valorile şi energiile care au fãcut posibile izbânzile istorice ale românilor.

Ziua Armatei României este, totodata, o sărbătoare a valorilor româneşti, a patriotismului, a curajului şi a devotamentului faţă de ţară.

 

Fotocronică

Finanțare din partea Ministerului pentru Românii de Pretutindeni

20.02.2018

Informații utile despre programul de finanțare lansat de Ministerul pentru Românii de…

Vizita la Paris a ministrului agriculturii și dezvoltării rurale

14.02.2018

Discuții foarte bune ale ministrului agriculturii și dezvoltării rurale, Petre Daea, cu omologul …