Actualitatea ambasadei

Ziua Armatei la Ambasada României

La data de 23 octombrie, sub patronajul ambasadorului României la Paris, Excelenţa Sa Domnul Bogdan Mazuru, membrii Biroul ataşatului apărării din capitala franceza, col.dr.ing. Florin-Ion MARINESCU si col. Cornel TRIFU, au organizat, în incinta Palatului Behague, sediul Ambasadei, recepţia prilejuită de sărbătorirea Zilei Armatei României. La eveniment au participat personalităţi locale din mediul politic, militar, economic şi cultural, precum şi reprezentanţi militari şi civili ai statelor care au misiuni diplomatice la Paris. 

Anul acesta, la 25 octombrie se împlinesc 70 de ani de cand ostaşii Armatei României au eliberat ultima parte a teritoriului naţional de sub ocupaţia straină. A fost un moment glorios al istoriei noastre ce îi inspiră şi astăzi pe militarii romani care acţionează în misiuni în ţară şi în teatrele de operaţii.

Ziua Armatei României a reprezentat şi continuă să fie un moment cu valoare de simbol, nu doar pentru cei care îmbracă uniforma militară, ci şi pentru întregul popor roman. Datorăm profund respect soldatului român, care a luptat cu toată fiinţa şi puterea sa, animat de flacara launtrică a patriotismului şi de sentimentul datoriei. El a rămas de cele mai multe ori anonim, pentru că întotdeauna numele sau s-a contopit cu cel al Tarii.

Fotocronică

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…