Actualitatea ambasadei

Mesajul ambasadorului după alegerile prezidenţiale

Dragi români,

La turul doi al alegerilor prezidenţiale, cetăţenii români care au votat la Paris au stabilit o cifră record de alegători care şi-au exprimat opţiunea : 7639. Doresc să le mulţumesc tuturor românilor din Paris care s-au prezentat la vot într-un număr atât de mare, dând dovadă de înţelegere în condiţii dificile, care au pus la încercare răbdarea tuturor. Regret sincer faptul că au rămas cetăţeni români care nu au putut vota, deşi au fost depuse eforturi mai mult decât considerabile pentru creşterea eficienţei procesului de vot.

Mulţumesc, de asemenea, voluntarilor. Acest rezultat nu ar fi fost posibil fără susţinerea şi implicarea fără precedent din partea celor 30 de voluntari prezenţi începând cu orele 6.00 dimineaţa şi până la terminarea programului de vot, care au oferit informaţii, au răspuns întrebărilor cetăţenilor şi au explicat în detaliu paşii necesari pentru fluidizarea procesului de vot.

Mulţumesc observatorilor care au vegheat, fără pauze, la respectarea condiţiilor de transparenţă şi corectitudine a votului. Societatea civilă a putut astfel să beneficieze de informaţii rapide şi imparţiale privind derularea procesului electoral, cu respectarea cadrului legal existent.

Mulţumesc membrilor celor două comisii electorale, care timp de 14 ore au muncit fără întrerupere pentru ca un număr cât mai mare de români să poată să îşi exercite dreptul la vot.

În sfârşit, ţin să mulţumesc colegilor din Ambasadă, Secţia consulară şi Institutul Cultural Român pentru dedicaţia şi profesionalismul cu care au acţionat nu numai în ziua votului, dar şi în perioada de pregătire a derulării procesului de vot.

Bogdan Mazuru

 

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…