Actualitatea ambasadei

Celebrarea Zilei Naționale la Ambasada României de la Paris

Cu ocazia Zilei Naţionale a României, Ambasada de la Paris a organizat la 1 decembrie a.c., în saloanele Palatului Behague, reşedinţa Ambasadorului, două evenimente destinate mediului diplomatic, instituţional, economic şi cultural francez, precum şi numeroasei diaspore române din Rep. Franceză.

Peste 800 de persoane au participat la recepţia-dejun printre ai cărei invitaţi s-au numărat ambasadori, senatori şi deputaţi, reprezentanţi ai Administraţiei prezidenţiale franceze, Cancelariei Primului Ministru, mai multor ministere, ai municipalităţii pariziene, precum şi reprezentanți ai mediului academic și mediatic francez.

La recepţia din seara zilei de 1 decembrie au participat aproximativ 1600 de persoane, reprezentanţi ai diasporei române din Franţa - membrii ai asociațiilor studențești și civice, reprezentanți ai mediului de afaceri, ai lumii academice, universitare, artistice și religioase, precum și jurnaliști și un numeros public. Manifestarea a debutat prin intonarea imnului național de către membri ai Corului Mitropoliei Române a Europei Occidentale şi Orientale, conduşi de dirijorul Ionuţ Furtună, urmat de discursul Ambasadorului, ce a transmis și mesajele de felicitare adresate românilor din diasporă de către Ministrul afacerilor externe, respectiv de către Ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni

O echipă a TVR Internațional a fost prezentă la desfășurarea evenimentului din seara de 1 decembrie, realizând interviuri cu Ambasadorul și cu membri ai comunității românești.

Menționăm, de asemenea, participarea reprezentantului Ambasadei la manifestările de celebrare a Zilei Naționale organizate la Nantes de către Asociația Românilor din Loire-Atlantique (ARLA). Cu acest prilej au fost prezentate mesajele de felicitare adresate românilor din afara granițelor de către Ministrul afacerilor externe și Ministrul delegat pentru Românii de pretutindeni. 

Fotocronica


VIDEO Intonarea imnului național

VIDEO Discursul Ambasadorului Bogdan MAZURU

 

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…