Actualitatea ambasadei

Înființarea unui Consulat onorific al României la Lille

Începând din luna noiembrie a.c., România are un nou consul onorific la Lille, în persoana domnului Philippe LAMBLIN, director de resurse umane al Grupului SOFIPROTEOL* și membru în Comitetul executiv al Grupului. D-l Lamblin este președinte și membru în mai multe consilii de administrație a unor importante societăți franceze din Regiunea Nord-Pas-de-Calais. Distins cu Legiunea de onoare în grad de cavaler, are, de asemenea, o lungă implicare profesională în domeniul sportiv, fiind un pasionat al atletismului.

Consulatul onorific al României la Lille va avea ca circumscripție Regiunea Nord-Pas-de-Calais și Regiunea Picardie. 

Luni, 8 decembrie a.c., Bogdan Mazuru, Ambasadorul României în Franța, a participat la Lille, la un dineu de lucru organizat de noul consul onorific, care a reunit reprezentanți ai autorităților locale (Prefectul Regiunii Nord-Pas-de-Calais, vice-președinta Consiliului regional responsabilă de cooperarea internațională), oameni de afaceri (Președintele Grupului Auchan, președintele societății Lesieur, președintele comitetului director al Caisse épargne Nord-France Europe, președintele Camerei regionale de Comerț și Industrie), reprezentanți ai mediului academic și ai comunității românești din regiune (conducerea Asociației Printemps Roumain). Toți cei prezenți au vorbit despre succesul experiențelor de cooperare cu România și au propus noi piste de explorat în acest sens. 

Urmează ca în primul trimestru al anului 2015 să aibă loc un eveniment de anvergură care să marcheze lansarea oficială a noului Consulat onorific al României la Lille.   

*SOFIPROTEOL este un grup industrial francez creat în 1983 care activează în domeniul oleaginoaselor și proteaginoaselor. Are 8241 de angajați în toată lumea, și o cifră de afaceri de 7 mild euro. Grupul este prezent în România din 2010, unde are 514 angajați în 2 fabrici (la Urziceni și Slobozia) și o cifră de afaceri de 254 mil euro. După achiziționarea mărcii Bunica, a devenit numărul 1 în domeniul uleiului alimentar și biodieselului din România. 


Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…