Actualitatea ambasadei

Romania prezenta la "Forum des voyageurs", eveniment organizat la Primaria Lyon-ului, in perioada 6-7 februarie a.c.

Consulatul General al Romaniei la Lyon, în colaborare cu Biroul Ataşatului pentru Probleme de Muncă şi Afaceri Sociale din cadrul Ambasadei României la Paris vor reprezenta ţara noastră la « Forum des voyageurs », eveniment organizat în incinta Primariei Lyon-ului, în perioada 6-7 februarie a.c..
Scopul  Forumului îl constituie reunirea recrutorilor internaţionali, organismelor responsabile pentru orientarea demersurilor administrative ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Rolul mediului asociativ este de a facilita dialogul dintre actorii principali, precum şi accesul la toate informaţiile necesare pentru identificarea unui loc de muncă în exterior. Concret, va fi oferit sprijinul logistic necesar în vederea identificării ulterioare a unui loc de muncă, a unui stagiu, sau a unei misiuni de voluntariat. Mobilitatea internatională constituie o preocupare a tinerilor. Pentru a ajuta la aceasta deschidere către international, « Forum des voyageurs » propune două zile de informare şi de întâlniri menite să faciliteze identificarea unui loc de muncă pentru viitor. 

Autorităţile române prezente pe perioada evenimentului vor oferi informaţii despre oportunităţile profesionale existente în baza de date a prestatorului român pentru ocuparea forţei de muncă (ANOFM), modalităţile de recrutare şi de plasare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind oferite informaţii despre condiţiile de muncă şi de viaţă din Romania. De asemenea, vor fi descrise interferenţele din cadrul reţelei EURES şi modalităţile de cooperare în interiorul platformei europene pentru ocupare. Cu acest prilej, vor prezentate activităţile ANOFM şi EURES România în domeniul mobilităţii forţei de muncă la nivel european.

Vineri, 6 februarie a.c., între orele 14-18 şi sâmbată, 7 februarie a.c., între orele 10-18 vom fi prezenţi la standul României din incinta Primariei Lyon-ului. Intrarea este liberă!

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…

Celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

01.12.2017

(credit foto: Dragoș Spițeru)Ambasada României la Paris a celebrat Ziua Națională a României, la 30 noiembrie 2017, în…