Actualitatea ambasadei

Romania prezenta la "Forum des voyageurs", eveniment organizat la Primaria Lyon-ului, in perioada 6-7 februarie a.c.

Consulatul General al Romaniei la Lyon, în colaborare cu Biroul Ataşatului pentru Probleme de Muncă şi Afaceri Sociale din cadrul Ambasadei României la Paris vor reprezenta ţara noastră la « Forum des voyageurs », eveniment organizat în incinta Primariei Lyon-ului, în perioada 6-7 februarie a.c..
Scopul  Forumului îl constituie reunirea recrutorilor internaţionali, organismelor responsabile pentru orientarea demersurilor administrative ale persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă. Rolul mediului asociativ este de a facilita dialogul dintre actorii principali, precum şi accesul la toate informaţiile necesare pentru identificarea unui loc de muncă în exterior. Concret, va fi oferit sprijinul logistic necesar în vederea identificării ulterioare a unui loc de muncă, a unui stagiu, sau a unei misiuni de voluntariat. Mobilitatea internatională constituie o preocupare a tinerilor. Pentru a ajuta la aceasta deschidere către international, « Forum des voyageurs » propune două zile de informare şi de întâlniri menite să faciliteze identificarea unui loc de muncă pentru viitor. 

Autorităţile române prezente pe perioada evenimentului vor oferi informaţii despre oportunităţile profesionale existente în baza de date a prestatorului român pentru ocuparea forţei de muncă (ANOFM), modalităţile de recrutare şi de plasare a persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, fiind oferite informaţii despre condiţiile de muncă şi de viaţă din Romania. De asemenea, vor fi descrise interferenţele din cadrul reţelei EURES şi modalităţile de cooperare în interiorul platformei europene pentru ocupare. Cu acest prilej, vor prezentate activităţile ANOFM şi EURES România în domeniul mobilităţii forţei de muncă la nivel european.

Vineri, 6 februarie a.c., între orele 14-18 şi sâmbată, 7 februarie a.c., între orele 10-18 vom fi prezenţi la standul României din incinta Primariei Lyon-ului. Intrarea este liberă!

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

13.07.2018

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 13 iulie 2018, cu ocazia concursului organizat pentru…

Anunț privind lansarea concursului pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

29.05.2018

În temeiul HG nr. 392/2016, Ministerul Afacerilor Externe acordă bursa anuală…

Reuniune la Ambasada României la Paris a coordonatorilor oficiilor consulare de carieră și consulii onorifici ai României din Franța

02.05.2018

Ne-am întâlnit astăzi la Ambasadă cu coordonatorii oficiilor consulare de carieră și…