Actualitatea ambasadei

Eveniment economic pentru inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României la Lille

Conferinţa cu tema “România – destinaţie privilegiată a schimburilor comerciale şi a investiţiilor pentru regiunea Nord Pas de Calais – Picardie”, care a marcat inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României la Lille a avut loc la data de 11 mai 2015.

Iniţiat de Consulul Onorific al României la Lille, Philippe Lamblin, evenimentul a fost organizat de Camera regională de Comerţ şi Industrie din Lille în colaborare cu Ambasada României de la Paris, prin intermediul BPCE Paris.

Concepută ca o “redescoperire” a României, conferinţa a fost centrată pe prezentarea climatului investiţional şi a elementelor de atractivitate pentru firmele franceze.

Alexandru NĂSTASE, Secretar de Stat, DPIIS a insistat asupra atuu-rilor pentru care România este o alegere strategică pentru investitori, precum şi a asistenţei de specialitate pe care DPIIS o acordă firmelor străine interesate de dezvoltarea afacerilor în România. Au fost evocate buna evoluţie şi stabilitatea macroeconomică din ultimii ani, sectoarele cu potenţial semnificativ de creştere (industria auto, tehnologia informaţiilor, agricultura, energia, infrastructura, etc.), precum şi schemele guvernamentale de sprijin pentru investitorii străini.  

Consulul onorific al Romaniei la Lille a moderat un panel de intervenţii ale firmelor franceze din regiune prezente deja cu experienţe de succes în România. Au intervenit: Philippe Le GRIGNOU, Director pentru Dezvoltare Internaţională, grupul Auchan; Jean-Philippe PUIG, preşedinte şi Yves Delaine, director general al Polului Vegetal, Grupul Avril; François – Xavier LE LOUARN, Directorul firmei FORMAEVA şi Christophe Fachon, director general al Institutului Superior pentru Agricultură.

Luc DOUBLET, preşedintele CCI Internationale Lille şi Consulul onorific al României la Lille au anunţat organizarea unei misiuni economice în România în prima parte a anului 2016, încurajând audienţa să participe la acţiune.

Au luat parte reprezentanţi a cca. 100 de firme din zonă, atât grupuri importante (Bonduelle, Decathlon, Adeo, Delcroix, Sogat, etc), cât şi firme de talie mică şi mijlocie, ai mediului bancar şi universitar, precum şi a structurilor publice şi private de consiliere şi promovare.

Evenimentul s-a încheiat cu ceremonia de oficializare a lui Philippe LAMBLIN în calitatea de Consul onorifc al României la Lille prin înmânarea însemnelor oficiale ale funcţiei.

Fotocronică

Carte de condoleanțe deschisă la sediul Ambasadei României la Paris

12.12.2017

În memoria Majestății Sale Regele Mihai I al României, șef al statului român între anii…

Atenționare de călătorie Franța – vânt puternic, ploi și furtuni în zona de sud până la data de 13 decembrie 2017

11.12.2017

Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau…

Sărbătorirea Zilei Naționale la Ambasada României la Paris

02.12.2017

Sărbătorirea Zilei Naționale a continuat ieri seară la Ambasadă printr-o recepție pentru…