Actualitatea ambasadei

Ziua Culturii Naționale la Ambasada României la Paris

Ziua Culturii Naționale a fost celebrată de către Ambasada României și Ambasada Republicii Moldova în Franța printr-un concert organizat la 20 ianuarie a.c., în sala bizantină a Palatului Béhague, cu participarea maestrului Eugen Doga, acompaniat de soliștii Ana Cebotari (soprană) și Rudolf Constantin Cocriș (bariton), de pianistul Ieronim Buga și de cvartetul „Passione”, compus din violonistele Diana Jipa și Cristina Pașa, violista Mădălina Penciu și violoncelista Violeta Tuță-Popescu.
Artiștii și invitații au fost salutați de către premierul Dacian Cioloș, aflat într-o vizită oficială la Paris, ambasadorul României Luca Niculescu și ambasadorul Republicii Moldova, Lilian Moraru.
Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Institutului "Eudoxiu Hurmuzachi" pentru Românii de Pretutindeni și al Cancelariei Primului-ministru al României (Înaltul Reprezentant pentru Republica Moldova).

 

Foto cronică

Rezultatul concursului pentru selecția și atribuirea bursei „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

13.07.2018

PROCES-VERBAL încheiat astăzi, 13 iulie 2018, cu ocazia concursului organizat pentru…

Anunț privind lansarea concursului pentru bursa „Ierunca-Lovinescu” 2018/2019

29.05.2018

În temeiul HG nr. 392/2016, Ministerul Afacerilor Externe acordă bursa anuală…

Reuniune la Ambasada României la Paris a coordonatorilor oficiilor consulare de carieră și consulii onorifici ai României din Franța

02.05.2018

Ne-am întâlnit astăzi la Ambasadă cu coordonatorii oficiilor consulare de carieră și…