Home

Informaţii generale

Program cu publicul:

 

 • Luni, Marţi, Miercuri, Joi: Preluare toate tipurile de cereri 09.00 - 14.00
 • Vineri: Preluare cereri numai pentru pasapoarte si titluri de calatorie 09.00 - 12.00

Eliberarea documentelor prelucrate şi a paşapoartelor de luni pana joi 15.00-16.00

Incepand cu data de 1 septembrie 2015 depunerea actelor pentru pasapoarte se va face pe baza de programare.

Programarea se poate face prin e-mail la adresa programare@amb-roumanie.fr , prin fax la nr.  01 44 18 90 17 sau direct la ghiseu,  iar calendarul de disponibilitati poate fi accesat AICI. Va rugam sa precizati in mesaj numele persoanei careia i se face documentul de calatorie, daca este vorba despre un adult sau un minor si ce tip de document solicita : pasaport electronic, pasaport temporar sau titlu de calatorie , data si ora la care doriti programarea.

Sistemul de programari pentru pasapoarte va functiona in paralel cu prezentarea la ghiseu fara programare pana la data de 01.01.2016, cu precizarea ca persoanele cu programare vor avea prioritate, iar cererile persoanelor neprogramate vor putea fi preluate in masura in care mai exista intervale orare in care nu s-au efectuat programari, in limita a 60 de cereri zilnic. Incepand cu 1 ianuarie 2016 programarea va fi obligatorie pentru depunerea cererilor de pasapoarte.

! In perioadele de varf ale activitatii (iunie, iulie, august, noiembrie, decembrie) va recomandam sa folositi pentru pasapoarte si titluri de calatorie sistemul de programare prealabila sau sa va prezentati la inceperea programului pentru a lua tichet de ordine; datorita numarului mare de solicitari, este posibil ca toate tichetele de ordine sa fie epuizate imediat dupa inceperea programului.

În ziua de vineri nu se presteaza alte servicii consulare decat documente de calatorie (nu se efectueaza autentificări de procuri sau declaraţii, traduceri sau legalizări de copii, înscrieri de certificate de naştere).

Se recomandă plata cu cardul bancar; se acceptă și plata în lichid; nu se acceptă CEC-urile.

Pentru a micşora timpii de aşteptare la Secţia consulară, vă recomandăm:

 •  să tipăriţi  şi să completaţi formularele postate pe pagina web a Ambasadei; formularele trebuie să fie completate cu litere majuscule şi să cuprindă datele personale din Cartea de Identitate sau din Paşaportul valabil;
 • să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor de identitate şi ale celorlalte documente necesare în vederea îndeplinirii serviciului consular solicitat;
 • să nu vă deplasaţi însoţiţi de rude sau prieteni care nu doresc servicii consulare.

În cazul cererilor de paşapoarte şi titluri de călătorie, solicitanţii vor completa formularele şi le vor depune, achitând  taxa aferentă, după care se va aştepta în sală pentru preluarea amprentelor, fotografiei şi semnăturii în sistemul electronic.

La depunerea cererilor privind eliberarea paşapoartelor şi titlurilor de călătorie pentru minorii sub 18 ani este obligatorie atât prezenţa minorilor cât şi prezenţa ambilor părinţi.

În cazul procurilor, declaratiilor, traducerilor si copiilor legalizate depuse de luni pâna joi, solicitanţii vor completa formularele şi le vor depune la ghişee, achitând taxa aferentă, urmând ca eliberarea actelor să se facă in aceeasi zi între orele 15.00-16.00

 
Zile nelucratoare

In conformitate cu legislatia romana sunt zile nelucratoare :

 • 1 ianuarie, 2 ianuarie (Anul Nou)
 • 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române)
 • 12 aprilie, 13 aprilie (Paştele)
 • 1 mai (Ziua Muncii)
 • 31 mai - 1 iunie (Rusalii)
 • 15 august (Adormirea Măicii Domnului)
 • 30 noiembrie (Sfântul Andrei)
 • 1 decembrie (Ziua Naţională a României)
 • 25 decembrie - 26 decembrie (Crăciunul).

In zilele de nelucratoare franceze (« Jours fériés ») , daca nu coincid cu cele din Romania, Sectia Consulara are program de lucru normal.

Înregistrarea voluntară a cetăţenilor români la secţia consulară a ambasadei

Deoarece ne dorim să fiţi în permanenţă informaţi cu privire la diferitele evenimente organizate la nivelul Ambasadei Romaniei la Paris vă aducem la cunoştinţă că la nivelul misiunii există un Registru Unic unde dumneavoastră vă puteţi înscrie prezenţa pe teritoriul francez pentru a putea fi contactaţi. Prin acest procedeu ne puteţi indica şi persoanele pe care le putem contacta în situaţii de urgenţă. Vă asigurăm că datele furnizate de dumneavoastră vor fi protejate corespunzător, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pentru înregistrare va trebui să vă prezentaţi la Secţia Consulară, cu un act de identitate românesc, în curs de valabilitate, de luni-vineri, între orele 9.00-12.00 pentru îndeplinirea formalităţilor necesare.

Competenţă teritorială : 

Departamentele Ville de Paris, Seine-et-Marne, Yvelines, Essonne, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val de Marne, Val D’Oise, Aisne, Ardenne, Aube, Calvados, Charente, Charente-Maritime, Cher, Cotes-D’Armor, Dordogne, Eure, Eure-et-Loir, Finistère, Gironde, Ille-et-Vilaine, Indre, Indre-et-Loire, Landes, Loir-et-Cher, Loire Atlantique, Loiret, Lot-et-Garonne, Maine-et-Loire, Manche, Marne, Mayenne, Morbihan, Nord, Oise, Orne, Pas-de-Calais, Sarthe, Seine-Maritime, Deux-Sèvres, Somme, Vendée, Vienne, Yonne et Territoires d’Outre-mer. 

Programări pașapoarte Secția Consulară

21.08.2015

Incepand cu data de 1 septembrie 2015 cetatenii romani vor avea posibilitatea de a obtine…

Școala de weekend

23.09.2015

Liga Studenților Români din Străinătate - Filiala Franța lansează « Școala de weekend…

Cursuri la Şcoala română din Paris în anul şcolar 2015 – 2016

24.08.2015

Şcoala română din Paris propune pentru anul şcolar 2015 – 2016 cursuri ce se adreseaza…

Ceremonia de decorare a Ambasadorului Bogdan Mazuru cu Ordinul Național al Meritului Republicii Franceze, în grad de Mare Ofițer

29.07.2015

La 28 iulie a.c, Ambasadorul Bogdan Mazuru a fost decorat cu Crucea de Mare Ofițer al Ordinului…