Home

Informaţii generale

La secția consulară a Ambasadei României din Paris se eliberează următoarele tipuri de acte: documente de călătorie (pașapoarte și titluri de călătorie), acte notariale (procuri și declarații) , acte de stare civilă ( certificate de naștere, căsătorie și deces), caziere judiciare, certificate de cutumă, adeverințe diverse, vize etc.

Puteti accesa informaţiile consulare, face programari pentru pasapoarte si titluri de calatorie si trimite solicitările de cerere prin mijloace electronice prin portalul  Econsulat.ro, urmand ca la prezentarea la ghiseu cererea dvs. sa fie accesata direct din acest portal de catre lucratorii consulari. Preluarea şi soluţionarea tuturor cererilor de servicii consulare este informatizata, nu trebuie sa completati formulare pe hartie.

Sunteți rugați să efectuați plata cu cardul bancar!! Se acceptă și plata în lichid, nu se acceptă CEC-urile. Pentru valoarea taxelor consulare, apasati  aici.

Programul de lucru cu publicul al Secției Consulare a Ambasadei României la Paris este următorul :

 

Luni, Marţi, Miercuri, Joi:

 • 09.00 - 14.00 - Preluare toate tipurile de cereri
 • 15.00-16.00 - Eliberarea documentelor prelucrate şi a paşapoartelor   

 

Vineri

 • 09.00 - 12.00 - Preluare cereri numai pentru pașapoarte și titluri de călătorie 

Programarea pentru depunerea cererilor de pașaport  este obligatorie!

Vă puteți programa online accesând site-ul Econsulat.ro. Dupa crearea unui cont pe Econsulat.ro puteti sa selectati serviciul consular dorit si sa generati cererea de servicii consulare online, urmand ca la prezentarea la ghiseu cererea dvs. sa fie accesata direct din acest portal de catre lucratorii consulari.  Programarea pentru pasapoarte si titluri de calatorie se poate face si prin FAX la nr 01 44 18 90 17, direct la ghiseu sau telefonic, de luni până joi între orele 15.00-17.00, la numărul 06 75 77 67 47.

Persoanele programate pentru pentru pasapoarte si titluri de calatorie sunt rugate sa se prezinte la ghiseul pentru pasapoarte cu zece minute inainte de ora prevazuta pentru depunerea cererii.   În cazul cererilor de paşapoarte şi titluri de călătorie, solicitanţii vor prezenta documentele, originale si copii, achitând  taxa aferentă, după care se va aştepta în sală pentru preluarea amprentelor, fotografiei şi semnăturii în sistemul electronic.

Solicitantii de titluri de calatorie se pot prezenta fara programare la ghiseu, daca au nevoie de document in regim de urgenta sau pot face programare. Daca doriti un titlu de calatorie si nu aveti programare, trebuie sa aveti in vedere faptul ca au prioritate persoanele care au programare si ca in perioada de vara numarul de solicitari este foarte ridicat.

Toate serviciile consulare in afara pasapoartelor se presteaza fara programare, va recomandam sa selectati serviciul consular dorit si sa generati cererea de servicii consulare online accesând site-ul Econsulat.ro. Sunteti rugati ca la intrarea in sala sa luati un bon de ordine. Eliberarea actelor notariale  se face in aceeasi zi, fie pe loc, fie intre orele 15.00 si 16.00. Pentru alte tipuri de acte, puteti obtine la ghiseu informatii privind termenul de eliberare. 

Pentru a micşora timpii de aşteptare la Secţia consulară, vă recomandăm:

 • să aveţi asupra dumneavoastră orginale si copii ale documentelor de identitate şi ale celorlalte documente necesare în vederea îndeplinirii serviciului consular solicitat;
 • să nu vă deplasaţi însoţiţi de rude sau prieteni care nu doresc servicii consulare.

Zile nelucratoare

In conformitate cu legislatia romana sunt zile nelucratoare :

 • 1 ianuarie, 2 ianuarie (Anul Nou)
 • 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române)
 • 1, 2 mai (Ziua Muncii si Pastele)
 • 19-20  iunie (Rusalii)
 • 15 august (Adormirea Măicii Domnului)
 • 30 noiembrie (Sfântul Andrei)
 • 1 decembrie (Ziua Naţională a României)
 • 25 decembrie - 26 decembrie (Crăciunul).

In zilele de nelucratoare franceze (« Jours fériés »), daca nu coincid cu cele din Romania, Sectia Consulara are program de lucru normal.

Înregistrarea voluntară a cetăţenilor români la secţia consulară a ambasadei

Deoarece ne dorim să fiţi în permanenţă informaţi cu privire la diferitele evenimente organizate la nivelul Ambasadei Romaniei la Paris vă aducem la cunoştinţă că la nivelul misiunii există un Registru Unic unde dumneavoastră vă puteţi înscrie prezenţa pe teritoriul francez pentru a putea fi contactaţi. Prin acest procedeu ne puteţi indica şi persoanele pe care le putem contacta în situaţii de urgenţă. Vă asigurăm că datele furnizate de dumneavoastră vor fi protejate corespunzător, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pentru înregistrare trebuie sa va conectati la portalul Econsulat.ro.

Competenţă teritorială Paris: 

Departamentele Ville de Paris, Seine-et-Marne, Yvelines, Essonne, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val de Marne, Val D’Oise, Aisne, Ardenne, Aube, Calvados, Charente, Charente-Maritime, Cher, Cotes-D’Armor, Dordogne, Eure, Eure-et-Loir, Finistère, Gironde, Ille-et-Vilaine, Indre, Indre-et-Loire, Landes, Loir-et-Cher, Loire Atlantique, Loiret, Lot-et-Garonne, Maine-et-Loire, Manche, Marne, Mayenne, Morbihan, Nord, Oise, Orne, Pas-de-Calais, Sarthe, Seine-Maritime, Deux-Sèvres, Somme, Vendée, Vienne, Yonne et Territoires d’Outre-mer. 

Competenţă teritorială Consulatul General Lyon:

Departamentele Rhône, Ain, Haute-Savoie, Savoie, Isère, Drôme, Ardèche, Loire, Puy-de-Dôme, Haute-Loire, Cantal, Allier, Haute-Vienne, Corrèze, Creuse,Nièvre, Saône-et-Loire, Côte-d`Or, Jura

Competenţă teritorială Consulatul General Marsilia:

Departamentele Alpes Maritimes, Pyrénées-Orientales,  Var,  Ariège,  Alpes de Haute Provence,  Haute Garonne,  Hautes-Alpes,  Tarn et Garonne,  Vaucluse,  Lot,  Bouches-du-Rhône,  Gers,  Gard,  Hautes-Pyrénées,  Lozère,  Pyrénées-Atlantiques,  Hérault,  Haute-Corse,  Aveyron,  Corse-du-Sud ,  Tarn,  Principatul din Andorra,  Aude

Competenţă teritorială Consulatul General Strasburg:

Departamentele Bas-Rhin, Haut-Rhin, Vosges, Meurthe-et-Moselle, Moselle,Meuse, Haute-Marne, Doubs, Haute-Saone, Territoire de Belfort.