Home

Informaţii generale

Program cu publicul:

 

 • Luni, Marţi, Miercuri, Joi: Preluare cereri 09.00 - 14.00

Eliberare documentelor prelucrate şi a paşapoartelor 15.00-16.00

De luni până joi se preiau toate tipurile de cereri, inclusiv cereri de paşapoarte şi titluri de călătorie .

Vă informăm că zilnic se pot procesa un număr total de 60 de cereri de paşapoarte şi titluri de călătorie, conform tichetelor de ordine care se elibereaza la inceperea programului sau pe parcursul zilei la ghiseul de pasapoarte.

! In perioadele de varf ale activitatii (iunie, iulie, august, noiembrie, decembrie) va recomandam sa folositi pentru pasapoarte si titluri de calatorie sistemul de programare prealabila sau sa va prezentati la inceperea programului pentru a lua tichet de ordine ; datorita numarului mare de solicitari, este posibil ca toate tichetele de ordine sa fie epuizate imediat dupa inceperea programului.

Eliberarea documentelor prelucrate si a pasapoartelor se face intre orele 15.00-16.00

Vineri se preiau doar cereri de paşapoarte cu programare si titluri de calatorie intre orele 9.00-12.00. Programările se pot face prin e-mail: programare@amb-roumanie.fr sau personal la ghişeu.

În ziua de vineri nu se presteaza alte servicii consulare decat cele prevazute mai sus (nu se efectueaza autentificări de procuri sau declaraţii, traduceri sau legalizări de copii, înscrieri de certificate de naştere).

Se recomandă plata cu cardul bancar; se acceptă și plata în lichid; nu se acceptă CEC-urile.

Pentru a micşora timpii de aşteptare la Secţia consulară, vă recomandăm:

 •  să tipăriţi  şi să completaţi formularele postate pe pagina web a Ambasadei; formularele trebuie să fie completate cu litere majuscule şi să cuprindă datele personale din Cartea de Identitate sau din Paşaportul valabil;
 • să aveţi asupra dumneavoastră copii ale documentelor de identitate şi ale celorlalte documente necesare în vederea îndeplinirii serviciului consular solicitat;
 • să nu vă deplasaţi însoţiţi de rude sau prieteni care nu doresc servicii consulare.

În cazul cererilor de paşapoarte şi titluri de călătorie, solicitanţii vor completa formularele şi le vor depune, achitând  taxa aferentă, după care se va aştepta în sală pentru preluarea amprentelor, fotografiei şi semnăturii în sistemul electronic.

La depunerea cererilor privind eliberarea paşapoartelor şi titlurilor de călătorie pentru minorii sub 18 ani este obligatorie atât prezenţa minorilor cât şi prezenţa ambilor părinţi.

În cazul procurilor, declaratiilor, traducerilor si copiilor legalizate depuse de luni pâna joi, solicitanţii vor completa formularele şi le vor depune la ghişee, achitând taxa aferentă, urmând ca eliberarea actelor să se facă in aceeasi zi între orele 15.00-16.00

 
Zile nelucratoare

In conformitate cu legislatia romana sunt zile nelucratoare :

 • 1 ianuarie, 2 ianuarie (Anul Nou)
 • 24 ianuarie (Ziua Unirii Principatelor Române)
 • 12 aprilie, 13 aprilie (Paştele)
 • 1 mai (Ziua Muncii)
 • 31 mai - 1 iunie (Rusalii)
 • 15 august (Adormirea Măicii Domnului)
 • 30 noiembrie (Sfântul Andrei)
 • 1 decembrie (Ziua Naţională a României)
 • 25 decembrie - 26 decembrie (Crăciunul).

In zilele de nelucratoare franceze (« Jours fériés ») , daca nu coincid cu cele din Romania, Sectia Consulara are program de lucru normal.

Înregistrarea voluntară a cetăţenilor români la secţia consulară a ambasadei

Deoarece ne dorim să fiţi în permanenţă informaţi cu privire la diferitele evenimente organizate la nivelul Ambasadei Romaniei la Paris vă aducem la cunoştinţă că la nivelul misiunii există un Registru Unic unde dumneavoastră vă puteţi înscrie prezenţa pe teritoriul francez pentru a putea fi contactaţi. Prin acest procedeu ne puteţi indica şi persoanele pe care le putem contacta în situaţii de urgenţă. Vă asigurăm că datele furnizate de dumneavoastră vor fi protejate corespunzător, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Pentru înregistrare va trebui să vă prezentaţi la Secţia Consulară, cu un act de identitate românesc, în curs de valabilitate, de luni-vineri, între orele 9.00-12.00 pentru îndeplinirea formalităţilor necesare.

Competenţă teritorială : 

Departamentele Ville de Paris, Seine-et-Marne, Yvelines, Essonne, Hauts-de-Seine, Seine-Saint-Denis, Val de Marne, Val D’Oise, Aisne, Ardenne, Aube, Calvados, Charente, Charente-Maritime, Cher, Cotes-D’Armor, Dordogne, Eure, Eure-et-Loir, Finistère, Gironde, Ille-et-Vilaine, Indre, Indre-et-Loire, Landes, Loir-et-Cher, Loire Atlantique, Loiret, Lot-et-Garonne, Maine-et-Loire, Manche, Marne, Mayenne, Morbihan, Nord, Oise, Orne, Pas-de-Calais, Sarthe, Seine-Maritime, Deux-Sèvres, Somme, Vendée, Vienne, Yonne et Territoires d’Outre-mer. 

Ediția 2015 a concursului filatelic EUROPA

01.07.2015

Asociația operatorilor poștali europeni PostEurop a lansat ediția 2015 a concursului filatelic…

Metodologia pentru școlarizarea românilor de pretutindeni în învățământul din România pentru anul școlar 2015 - 2016

29.06.2015

Ministerul Educației și Cercetării Științifice a dat publicității Metodologia pentru…

Eveniment economic dedicat României la Rueil - Malmaison

28.05.2015

La data de 13 mai 2015, la Ruel - Malmaison a avut loc un eveniment economic dedicat României,…

Eveniment economic pentru inaugurarea oficială a Consulatului onorific al României la Lille

26.05.2015

Conferinţa cu tema “România – destinaţie privilegiată a schimburilor comerciale şi a…