Eliberarea de documente de călătorie

Paşaportul simplu temporar

În condițiile legii, pot fi eliberate pașapoarte temporare pentru cetățenii români cu domiciliul în România, cu valabilitate de 1 an, atunci când solicitantul probează necesitatea continuării imediate a călătoriei în străinătate (bilet de avion/alte documente) sau o situație de excepție/urgență, documentată corespunzător, care să indice imposibilitatea procesării unui pașaport electronic simplu.

Pașaportul simplu temporar se eliberează cu aprobarea consulului, în termen de 3 zile lucrătoare. Având în vedere că acest tip de document se eliberează în situații de urgență, cererea poate fi depusă personal la ghișeul Secției consulare fără programare, de luni până joi, între orele 09h00 și 14h00 sau în zilele de vineri, între orele 09h00 și 12h00. Atragem atenția că persoanele care au programare vor avea prioritate la preluare.

Începând cu 1 februarie 2017, data intrării în vigoare a Legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe și tarife, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative, taxa consulara pentru un pașaport este de 20 de euro si se achită numai cu cardul sau cash la sediul Secției consulare.

 

Întrevederea la Bruxelles a Președintelui României, Klaus Iohannis cu omologul francez, Emmanuel Macron

23.06.2017

"O primă întâlnire foarte bună cu Președintele Franței, Emmanuel Macron​, în care am…

Vizita de lucru a premierului Sorin Grindeanu la Paris

08.06.2017

Premierul Sorin Grindeanu a avut astăzi, la Paris, o întâlnire bilaterală cu omologul său…

Aderarea României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA) din cadrul Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE)

07.06.2017

Astăzi s-a finalizat procedura de aderare a României la Agenția pentru Energie Nucleară (NEA)…