Comunitatea românească

Filmele româneşti din nou la Nisa

Intre 9 şi 15 iunie 2010 a avut loc la Nisa cea de a 3 a ediţie a Săptămânii Anuale a Filmului Românesc la Nisa. Au fost proiectate şase filme studeţeşti şi opt filme de lung metraj aproape toate cu multiple premii internaţionale. Proiecţiile au avut loc la cinematograful Mercury. Toate proiecţiile au fost urmate de un dialog între realizatori, actori şi public. 

Delegaţia română a fost cu totul excepţională : Doamna profesor universitar Manuela Cernat, critic de film, pro-rectorul UNATC ; Domnul Victor Rebengiuc, actorul cu peste 80 de filme ; realizatorii Andrei Gruzsniczki şi Călin Peter Netzer, cu multe premii internaţionale, scenaristul şi realizatorul Cătălin Mitulescu – Palme d’or la Cannes, la 15e des réalisateurs 2006, actriţa Ada Condeescu, Domnişoara Irina Malcea reprezentând ICR şi Florin Paraschiv, vice preşedintele Uniunii Producătorilor Independenţi. Săptămâna filmului românesc s-a încheiat cu un coktail oferit de Stefan de Fay Consulul General Onorific al României la Nisa.

Manifestarea cinematografică a fost organizată ca şi în anii precedenţi, de Consulatul General Onorific de la Nisa în partenariat cu Consiliul General al Alpilor Maritimi, cu Institutul Cultural Român de la Bucureşti şi Paris, cu Centrul National al Cinematografiei, cu Universitatea Natională de Artă teatrală si Cinematografică (UNATC) şi cu Societatea Ecran Cinema Manegement de la Bucureşti.

Profitând de prezenţa delegaţiei române au fost organizate două reuniuni importante. O primă întâlnire a avut loc cu Domnul Albert Marouani, Preşedintele Universităţii Nice-Sophia Antipolis (peste 40 000 de studenţi). Cu acestă ocazie s-au pus bazele une colaborări cu UNATC pentru masterate şi doctorate în domeniul cinematografiei. A doua întâlnire a avut loc la ESRA (Scoala Superioară pentru Realzatori în Audiovizual) de la Nisa, cu Domnul Director Thierry Collard. Scoala va fi invitată de onoare la Festivalul de film studenţesc Cinema-Iubit de la Bucureşti la sfârşitul acestui an. De asemenea, s-au pus bazele unor schimburi studeţeşti între cele două şcoli.

    

Sezonul România-Franța. Forum economic bilateral

06.12.2018

Peste 200 de reprezentanți ai unor întreprinderi franceze și române au participat astăzi…

Deschiderea Sezonului România-Franța

03.12.2018

Săptămâna trecută au avut loc la Paris mai multe evenimente în deschiderea Sezonului…

Lansarea Sezonului România-Franța și celebrarea Zilei Naționale a României la Paris

26.11.2018

Cu ocazia vizitei oficiale la Paris pentru inaugurarea Sezonului România-Franța,…

Comemorarea Armistiţiului Primului Război Mondial

12.11.2018

O delegaţie română condusă de Nicolae Nasta, secretar de stat pentru relaţia cu…